Peti požar danas u Beogradu! Gorelo u Rakovici, Crvenki, na Vračaru i Košutnjaku, a sada i u Obrenovcu!

Autor: blic.rs

Hronika

06.11.2018

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom popodneva u mesnoj zajednici Grabovac došlo je do požara, a prema nezvaničnim informacijama u Donjem kraju u ovom selu, na parceli je upaljena strnjika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Zbog jakog vetra požar se proširio i zahvatio veliku površinu obradivog zemljišta, te su obrenovački vatrogasci odmah po prijavi izašli su na teren i tek nakon nekoliko sati ugasili su požar.

Zbog jakog vetra i temperature iznad proseka za ovo doba godine, povećan je broj požara na području ove gradske opštine u proteklom periodu. Najveći broj njih izazvan je spaljivanjem suve trave, grana i strnjike na njivama, pa nadležni apeluju na građane da to ne rade i ističu da je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom.

Podsetimo, pre ovog, u glavnom gradu zabeležena su već četiri požara danas - u Rakovici, Crvenki, Košutnjaku i na Vračaru, a u poslednjem je jedna osoba izgubila život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading