Čudan epilog nesreće u Čačku: Sin (25) se "igrao" sa pištoljem pa upucao majku u oko?!

Autor: informer.rs

Hronika

05.11.2018

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Š. (25), sin poznatog čačanskog policijskog inspektora, slučajno je ispalio metak iz pištolja i ranio majku Gordanu G. (53). Metak ju je pogodio u oko, probio joj vilicu i završio u plućima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vuk Š. (25), sin poznatog policijskog inspektora iz Čačka, igrao se pištoljem preksinoć u svom stanu u centru grada i slučajno upucao u oko svoju majku Gordanu G. (53)! Nesrećnoj ženi je metak nakon oka prošao kroz vilicu i završio u grudima! Ona je u teškom stanju prebačena u čačansku bolnicu, ali pukim čudom nije životno ugrožena i oporaviće se!

Izvor iz istrage kaže da se incident dogodio u subotu u večernjim satima, u Vukovom stanu u centru grada, gde ovaj mladić živi sam. Majka mu živi u inostranstvu, ali je pre nekoliko dana došla u posetu sinu.

- Prva saznanja iz istrage govore da se mladić igrao pištoljem za koji nema dozvolu. Pištolj je u jednom trenutku opalio i, sudeći prema putanji metka, ona je, najverovatnije, bila u sagnutom položaju kad je ranjena. Zadobila je prostrelnu ranu počev od glave, preko vilice, pa sve do grudnog koša, pri čemu je metak polomio jedno rebro i ostao zaglavljen u plućima - kaže naš izvor i dodaje da se ispituje mogućnost i da je metak rikošetirao pre nego što je pogodio nesrećnu ženu:

- Daljom istragom će se utvrditi svi detalji ovog incidenta. Za sada je isključena mogućnost da je ranjavanje posledica porodičnog nasilja.

Poznat od ranije policiji, izbo nožem vršnjaka

Inače, Vuk je bio u žiži javnosti i prošle godine, nakon što je nožem izbo Marka Šelovića (25) nasred ulice u Čačku. Incident se dogodio u oktobru 2017. na gradskom trgu, usred dana, naočigled brojnih šetača. Vuk je nasrnuo na Marka zbog nekog ranijeg sukoba i nožem ga više puta izbo po celom telu. Tom prilikom, Markov pas je, braneći gazdu, izujedao Vuka. On je nakon obračuna pobegao, ali se na nagovor oca, koji je ugledni inspektor u Čačku, istog dana predao policiji. 

Pištolj iz kojeg je mladić pogodio svoju majku je nabavljen na crno, Vuk za njega nije imao dozvolu za držanje. Gordana je u ovoj nesmotrenoj igri svog sina imala neverovatnu sreću, jer posledice ranjavanja nisu bile fatalne.

Doktorka Biljana Kočović, portparolka čačanske Opšte bolnice, kazala je da je Gordana dobrog opšteg stanja, uprkos teškim povredama.

- Trenutno nije životno ugrožena. Zadobila je prostrelnu ranu u glavi i metak je završio u desnoj polovini grudnog koša. I dalje se nalazi na odeljenju intenzivne nege i pod stalnim je nadzorom lekara, koji će odlučiti o njenom daljem lečenju - kazala je Kočovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading