Zločini koji su potresali Srbiju: Ovo su očevi monstrumi koji su hladnokrvno ubijali svoje bebe

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

02.11.2018

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj male Milice (1,5) koju je otac bacio o pod kada je imala 40 dana, a koja je preminula pre dva dana, rastužio je Srbiju. Svi se pitaju šta se ovde zapravo dogodilo, no ovo je samo još jedan u nizu slučajeva u kojem su bebe na najmonstruozniji način ubijane od strane očeva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Mala Milica

Februar 2017. godine

Dejan Krstičić (36), profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Štrpcu nožem je izbo svoja dva sina blizanca stara 40 dana. U kući je došlo do žučne svađe usled koje je Krstičić, naočigled supruge Ane kuhinjskim nožem iskasapio Nemanju, a Danila je od sigurne smrti spasila majka koja se rvala sa pomahnitalim čovekom.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Ana Kuzmanovic
Pomračen um: Dejan Krstičić sa suprugom

Nemanja je preminuo na putu do bolnice, dok je druga beba sa teškim povredama prebačena u niški Klinički centar gde su nakon jedanaestodnevne borbe, lekari uspeli da joj spasu život.

Krstičiću, optuženom za teško ubistvo, sud je izrekao meru obaveznog psihijatrijskog tretiranja u instituciji zdravstvene nege. Mera će se izvršiti u Institutu psihijatrijske forenzike Kosova i trajaće sve dok prestane potreba za daljim lečenjem odnosno do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja.

Avgust 2016. godine

Još jedan svirepi zločin dogodio se pre dve godine u Veterniku, kada je Arpad Sabo (31) zaklao svoju suprugu Slavicu (24) i ubio njihovu dvomesečnu ćerku Nikolinu tako što joj je bacio sto na glavu a zatim joj nožem naneo reznu ranu na vratu u nameri da je liši života.

Obducenti su otkrili više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu, najviše u predelu grudi i stomaka. Arpad je godinu dana bio u braku sa suprugom i sve vreme je maltretirao i zlostavljao. Te večeri je bio pijan, nakon ubistva je pobegao sa lica mesta a prijavio ga je stanodavac koji je zatekao jeziv prizor u stanu.

Osuđen je na 40 godina zatvora.

 

Jun 2015. godine

RepublikaFoto: pixabay.com

Kurteš Kurteši (28) ubio je od batina svog sina Darka Milanovića (14 meseci) jer mu je smetao njegov plač!

Monstrum je zgrabio dete za noge i tresnuo ga desetak puta o sto! Potom ga je bacio na zemlju i krvnički išutirao, da bi ga na kraju onesvešćenog od udaraca stavio u krevetac, pokrio i mirno legao u krevet!

Beba je prebačena u bolnicu tek nekoliko sati kasnije kada se kući vratila majka Gorjana Milanović (35). Lekari, nažalost, nisu uspeli da spasu malog Darka, i on je preminuo u Urgentnom centru.

Doktori su tada rekli da je nesrećna beba imala "jezive povrede" - višestruke prelome lobanje i strašne povrede unutrašnjih organa.

Suđenje ocu monstrumu počelo je sredinom prošle godine, ali je zatvoreno za javnost.

Januar 2015. godine


Borislav Zornić iz Beograda posle svađe sa suprugom sa trećeg sprata zgrade u Beogradu bacio bebu staru 15 dana.  Nesrećna beba je sa visine od nekoliko metara pala na beton, u Drinčićevoj ulici broj 9, i na mestu ostala mrtva. Zločin je počinio u trenucima nervnog rastrojstva, a ustanovljena mu je klinička dijagnoza paranoidne šizofrenije.

Ekipa Hitne pomoći nije mogla samostalno da obuzda razjarenog Borislava Zornića, pa joj je u pomoć priteklo nekoliko policajaca. Svi zajedno, jedva su savladali čoveka koji, kako saznajemo, ima oko 120 kilograma i visok je više od dva metra.

Nakon što je ubio svoju ćerkicu i dalje je bio vidno agresivan i kao u stanju bunila. Komšije kažu da je neprekidno ponavljao "Bebo, bebo". Data mu je injekcija za smirenje, posle čega je vozilom Hitne pomoći i u pratnji policije prevezen u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Nakon ukazane pomoći smešten je u zatvorsku bolnicu.

Borisav je ubrzo osuđen, a odmah je priznao da je bebu ubio "jer mu vera ne dozvoljava da ima troje dece".

 

Novembar 2013. godine

Aleksandar Azirović (20) iz Bora je u novembru te godine pretukao i udavio ćerkicu od 19 meseci. Kobnog dana Azirović je zaustavio policijsku patrolu u Ulici internacionalnih brigada, u centru Beograda i zatražio da pozovu Hitnu pomoć, jer mu "dete ne diše". 
Kada je policija primetila da devojčica ima povrede, otac je rekao da je "pala sa kreveta". Posle obavljene obdukcije utvrđeno je, međutim, da je devojčica pretučena tupim predmetom na smrt. Beba u bolnicu primljena sa povredana jetre i slezine, prelomom čeone kosti i obostrane prelome slepoočnih kostiju i da je tamo preminula. Na njoj su bili čak i tragovi davljenja.

On je osuđen dve godine kasnije na 20 godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading