Hapšen zbog droge, u zatvoru mu slomili nos: Ovo je dosije upucanog navijača koji je sa Splićanima pravio haos na derbiju

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.11.2018

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Lujanski Cipi (21), pripadnik navijačke grupe "Vandal bojs", koji je prošle nedelje upucan na Novom Beogradu, za samo nekoliko meseci od hapšenja zbog učestvovanja u neredima na derbiju bio je meta napada i u drugim slučajevima, a nije ga zaobišlo ni privođenje zbog posedovanja narkotika.

RepublikaFoto: facebook.com
Tekst potpisa

Pripadnik "Vandal bojsa", grupe bliske Milošu Radisavljeviću Kimiju, dospeo je u žižu javnosti još u decembru 2017. godine nakon brutalnog sukoba dve zaraćene frakcije na južnoj tribini. Nakon što je policija zaustavila tuču grupe huligana okupljene oko "Janjičara" i Kimija, a za koju se sumnjalo da ju je zapravo inicirao Filip Korać kako bi se preko Kimija domogao kontrole nad južnom tribinom, a samim tim dobrim delom preuzeo i tržište narkotika i obezbeđenje elitnih klubova po Beogradu, fotografije sa krvavog derbija obišle su Srbiju i Evropu.

 

Fotografija Lujanskog, na kojoj je taj mladić krvave, razbijene glave, go do pojasa, objavljena je u svim medijima u Srbiji, a podeljena je širom Evrope kao najveća bruka i sramota srpskog fudbala i pokazatelj dubine kriminalno-navijačkih sukoba u Beogradu.

 

Policija traga za napadačem

Beogradska policija i dalje traga za napadačem koji je u ponedeljak uveče upucao Lujanskog. Do sada, prema saznanjima "Blica", saslušani su svedoci, skinuti su snimci sigurnosnih kamera.

 

Na meti drugih osuđenika

Sa kontuzijom glave i povređenom desnom jagodičnom kosti, Lujanski je tada uhapšen. Sa njim su uhapšeni i Splićani, koji su pokrenuli tuču na stadionu, ali i "grobari" bliski Kimiju.

Zatvorske dane Lujanski proveo je svakako samo ne mirno. Kako "Blic" saznaje, Lujanskog tuča nije zaobišla ni tokom izdržavanja kazne u Centralnom zatvoru u Beogradu. U februaru ovaj navijač sa južne tribine bio je meta drugih osuđenika (najverovatnije pripadnika druge frakcije "grobara").

 

 

Nekolicina muškaraca tada je brutalno pretukla Lujanskog. Od batina Lujanskom je slomljen nos.

 

Prema saznanjima "Blica", uprkos tome što je video lica napadača, Lujanski policiji nije želeo da kaže šta se zaista desilo, te im je ispričao da se "slučajno sapleo i udario glavom o zid".

 

Sukob sa zakonom

Po izlasku iz zatvora ovaj mladić nije prestao da se sukobljava sa zakonom. Naime, ubrzo po puštanju na slobodu, sredinom ove godine, Lujanski je uhvaćen s malom količinom narkotika.

Upravo narkotici i dilovanje, s čime se ovaj navijač južne tribine povezuje, jedan su od pravaca istrage upucavanja ovog mladića od pre tri dana. Maskirani napadač upucao je Lujanskog u butinu u ponedeljak oko 22 sata ispred jedne igraonice u Bloku 62 na Novom Beogradu.

 

Istaga u više pravaca

Ranjavanje Lujanskog, jednog od učesnika krvave tuče Partizanovih navijača, pokrenulo je istragu u više pravaca.

- Postoje dve verzije zbog čega je Lujanski upucan. Prva je ta da je dilovao drogu u parku u bloku na terenu suparničke grupe. Tome u prilog govori i činjenica da je kod njega nađena i veća količina novca za koji se sumnja da potiče upravo od dilovanja - kaže izvor "Blica" iz istrage.

Druga verzija naslanja se na prvu i pretpostavlja se da je Lujanski žrtva sukoba frakcija između navijača Partizana, koji je javno kulminirao na derbiju nakon čega nije prestajao. Ispituje se da li je mladić naleteo na nekoga iz suparničke frakcije i pritom upucan u nogu kao upozorenje. U prilog toj tezi govori činjenica da Lujanski nije sarađivao sa policijom (isto kao ni posle batina u zatvoru). Lujanski nije hteo da otkrije s kim je u sukobu niti da li je prepoznao napadača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading