(VIDEO) Polomio 65 spomenika, a na slikama pokojnicima kopao oči: Policija traga za brutalnim vandalom iz Kruševca

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

27.10.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za nepoznatim vandalom koji je u periodu od 22.do 24.oktobra na seoskom groblju u selu Maćija kod Ražnja oborio i oštetio 65 nadgrobnih spomenika.

Prema prvim informacijama, 21 nadgrobna ploča je oborena ali nije polomljena dok dok je 18 spomenika oboreno i polomljeno. Ukupno 26 nadgrobnih spomenika je oštećeno tako što su na slikama pokojnika iskopane oči.

Građani javili policiji

Razrušeno groblje primetili su meštani u sredu, 24. oktobra, nakon čega je obaveštena policija koja je obavila uviđaj.

 

 

- Na seoskom groblju u ovom malom selu nadgrobne ploče na 18 spomenika su porušene i polomljene, dok je 21 spomenik samo oboren ali su ploče ostale cele. Od 39 oborenih spomenika, 31 je novijeg datuma dok je osam starijih grobova. Još 26 nadgrobnih spomenika koji stoje i nisu oboreni oštećeno je tako tako što je izopačeni vandal nekim oštrim predmetom iskopao oči na slikama pokojnika, kaže naš izvor.

Meštani kažu da tako nešto normalan čovek ne bi mogao da uradi i nadaju se da će počinilac biti nađen.

- Pola groblja je porušeno. Gde nisu oboreni spomenici tu su oči na slikama iskopane. Ne valja sinko, tako nikad nije bilo. Ja sam stara žena ali ovako nešto nisam doživela - kaže Stanica Stojadinović, meštanka sela Maćija.

Sumnjiv mladić

Prema priči meštana, spomenici su porušeni u periodu od 22. do 24.oktobra.

 

- U ponedeljak smo na putu između Maćije i Braljine videli mladića od oko 20 godina koji se čudno ponašao. Na ramenu je imao torbu a u džepu jakne kao da je skrivao nešto. Bio nam je sumnjiv. U sredu kada su meštani došli na groblje zatekli su užasan prizor - oborene i polomljene spomenike dok su na slikama kopane oči. Jedan stariji čovek koji je prvi primetio išao je od kuće do kuće i obaveštavao ljude da je na našem groblju haos. Sumnjamo na tog mladića koga smo videli - priča Svetlana Obradović iz Maćije.

 

Policija je obavila uviđaj i radi na rasvetljavanju svih okolnosti slučaja a o događaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading