Ovo je Bagira, Srpkinja iz G. Milanovca, najpoznatiji snajperista u Ukrajini: Bila je sportista, diler droge, igumanija, pa je otišla u rat!

Autor: Republika

Hronika

26.10.2018

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca.

RepublikaFoto: youtube.com/Novorossiя Aktualьnыe novosti
Danijela Lazović

U tekstu u kojem otkriva njen životni put - od uspešne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do "zaštitnog lica" Srba na ukrajinskom ratištu, "Blic" navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni. 

Međutim, "Blic" navodi da im je izvor blizak porodici snajperistkinje, rekao da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane. Prema rečima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htela da promeni veru i bude muslimanka, ali je odustala i rešila da ide u manastir Trumane, gde je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija. 

RepublikaFoto: youtube.com/Novorossiя Aktualьnыe novosti
Danijela kao igumanija

"Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji", kaže izvor "Blica". Ubrzo je, dodao je, otkriveno da "mati Ksenija" zapravo diluje narkotike, koje neretko i sama konzumira. Zbog tih dela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je.

Prema saznanjima lista, Srbiju je napustila u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mesto Snežnoe, i pridružila se komandi "Oplot" u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom "Srpski hukarski puk". U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading