SUDBINA BESKUĆNIKA IZ SENTE: "Pokušao je da siluje ženu, kako je otac mogao da ga pusti blizu ćerke?"

Autor: Republika

Hronika

24.10.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atila Tot (56), zvan Čita, beskućnik iz Sente, nakon 48-časovnog zadržavanja zbog sumnje da je izvršio krivično delo otmica, ostaje u pritvoru nakon saslušanja u subotičkom Višem javnom tužilaštvu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Devojčica iz Sente

"Blic" saznaje da je beskućniku iz Sente, koji je u subotu otišao sa devojčicom E. Č. u nabavku hrane iz kuće njenog oca i nije se vratio u dogovoreno vreme, pritvor određen zbog opasnosti uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Atila Tot, od ranije poznat policiji zbog izvršenja krivičnih dela imovinskih krađa, ali i pokušaja silovanja, je višestruki povratnik zbog čega je njegov nestanak zajedno sa devetogodišnjim detetom uznemirio nadležene i građane. potvrđeno da je skitnica odležao četiri godine zatvora za pokušaj silovanja, a napad na ženu je izvršio pre pet godina.

- U pitanju je bio pokušaj silovanja jer je žena, nasreću, uspela da pobegne od njega. Radi se o ženi iz njegovog socijalnog miljea. Bili su u nekoj napuštenoj kući i on je želeo seksualni odnos sa njom, međutim, ona je to odbila. Tot je čak potegao nož ne bi li uspeo u svojoj nameri, ali je ona uspela da pobegne. Tada je osuđen na četiri godine zatvora – kaže sagovornik "Blica" upoznat sa ovim slučajem.

Međutim, kada je u nedelju policija saopštila da je u Senti nestala E. Č. tako što je njen otac Šandor Čordaš dozvolio Totu da prespava u njegovoj kući, na salašu na periferiji Sente, a zatim u subotu dozvolio da beskućnik i dete odu u nabavku hranu, građani ovog mesta bili su šokirani. Osim toga, devojčica ne živi sa ocem, već je zajedno sa dva brata bila samo na viđenju kod njega. Naime, Šandor decu viđa samo vikendom dok ostalim danima E. Č. i jedan dečak žive u jednoj hraniteljskoj porodici, a drugi dečak je smešten kod drugih hranitelja. Nakon svega što se dogodilo ovog vikenda nadležni su odlučili da roditelji i deca mogu da viđaju u isključivo kontrolisanim uslovima.

- Kada smo čuli da je dete nestalo zajedno sa Čitom nije nam bilo svejedno. Svi znaju da je bio u zatvoru, da je beskućnik sklon krađama, ali i da je po svaku cenu hteo da siluje jednu ženu. Sigurno otac nije razmišljao kada je dozvolio da mu prepusti dete. Ali za to nema opravdanja. Čordaš mu je pomagao, puštao ga u kuću, pa je možda naivno verovao da ne može ništa loše da se dogodi. Ali ako su mu deca bila u kući nije smeo da pusti takvu osobu da prespava kod njih – priča jedna stanovnica Sente koja stanuje u blizni železničke stanice pored koje su napuštene kuće u kojoj su Tot i devojčica pronađeni u nedelju.

- Na sreću svih ništa se loše nije dogodilo, ali šta bi bilo da ih policija nije pronašla to niko ne zna. Svi smo bili uznemireni i strahovali smo da nešto ne uradi detetu. Niko za takve ljude ne može da vam garantuje – kaže meštanka.

Iako za sada nema zvanične potvrde o tome, devojčica nije želela da se vrati u očevu kuću i nakon što je pronađena rekla je da je Tot čuvao. Ona je pregledana u senćanskoj bolnici i nije imala nijednu povredu, dok je beskućnik odmah po pronalasku pritvoren. Kako saznajemo dete je i ranije izlazilo samo na ulicu.

- Bolje sprečiti nego lečiti, pogotovo kada su u pitanju ljudi poput Tota, koji je poznat kao skitnica sa kriminalnim dosijeom. Ovo je velika opomena svima nama da dobro razmislimo kome poveravamo decu. Devojčicin otac nije smeo da pusti dete sa njim, niti da mu dozvoli boravak u kući dok su deca kod njega, ali koliko znamo deca žive u hraniteljskim porodicama jer je Čordaš siromašan, ali kao osoba nije loš i veoma mu je žao što je zbog nesmostrenosti doveo svoje dete u opasnost – tvrde Senćani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading