Evo šta se događa sa beskućnikom koji je osumnjičen za otmicu deteta u Senti!

Autor: Republika

Hronika

23.10.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atili Totu (56) iz Sente, beskućniku koji je osumnjičen za otmicu devetogodišnje devojčice iz tog grada, u subotičom Višem javnom tužilaštvu, nakon saslušanja, određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Devojčica iz Sente

Atila ima podeblji kriminalni dosije, a u sukob sa zakonom dolazio je, ne samo zbog krađa. On je pre nekoliko godina pokušao da siluje jednu ženu. Zbog toga je bio osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

 

- Baš zbog toga je proteklog vikenda u Senti vladalo pravo opsadno stanje. Nakon što je devojčicin otac, Šandor Čordaš, prijavio njen nestanak i ispričao sa kim je otišla sa salaša na periferiji Sente, oko četrdesetak policajaca i inspektora upustilo se u opsežnu potragu koja je imala povoljan ishod. Ginekološki pregled obavljen u Opštoj bolnici u Senti isključio je mogućnost da je Atila nasrnuo na devojčicu - potvrdio je izvor blizak istrazi. 

U senćanskom Centru za socijalni rad odlučeno je da se, ubuduće, devojčica i njena dva brata sa biološkim roditeljima viđaju u strogo kontrolisanim uslovima. Deca su, inače, i pre nemilog događaja bila smeštena u hraniteljskim porodicama, a tog vikenda im je bilo omogućemo da se vide sa ocem.

Devojčica ima poremećaj ponašanja, a i ranije je izlazila na ulicu. Otac i majka nemaju roditeljski kapacitet, ali su vezani za sinove i ćerku. Namera nadležnih nije bila da Šandora i njegovu suprugu liše roditeljskog prava. Najvažnije od svega je da je devojčica dobro i da joj se nije desilo ništa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading