SUĐENJE VOĐI ŠKALJARACA: Vukotić se izjasnio da nije kriv, Dejanu nije ni pogledao!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

23.10.2018

11:06 >> 13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi "škaljarskog klana", počelo je danas pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog optužbi za falsifikovanje pašosa, a u sud je došla i njegova devojka Dejana Živković, koja je sa njim bila i u trenutku hapšenja u Antaliji. Vukotić, kojeg mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", negirao je krivicu za falsifikovanje pasoša.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

On je naveo da putnu ispravu koja je kod njega nađena u turskom letovalištu Antalija nije koristio na teritoriji Srbije.

- Ne osećam se kriivm jer nisam koristio pasoš u Srbiji - rekao je Vukotić. On je priznao da je imao falsifikovani pasoš za koji ga terete crnogorske vlasti.

Vukotić će sada izneti detaljnu odbranu, a zanimljivo je da je rekao da ne poseduje nikakve nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori i da ima mesečna primanja od 1500-2000 evra i da zarađuje od uznajmljivanja lokala koji su u porodičnom vlasništvu.

Vukotić se u sudnici pojavio mršav, obučen u crnom odelu i crnim cipelama i nije se okretao prema publici u kojoj je sedela njegova nevenčana supruga Dejana Živković i njegov otac.

Vukotić je u pratnji pripadnika Žandarmerije sa fantomkama na glavama iz pritvora priveden u sud u Katanićevoj ulici.

Na suđenje Vukotiću pored Dejane Živković koja se pojavila u društvu Vukotićevog advokata Borovića, a pre ulaska u sudnicu obezbeđenju suda predstavila se kao Jovičina žena.

Na suđenje je došao i njegov otac.

Manekenka je inače Vukotića više puta posećivala dok je bio u pritvoru i donosila hranu i garderobu.

Vukotić je na suđenje čekao u pritvoru u Centralnom zatvoru, odakle je priveden u sud u Katanićevoj ulici.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. 

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po dana zatvora.

NOVINARI UPUTILI PROTESNO PISMO

Kako je suđenje zakazano u maloj sudnici, samo su dva novinara, od desetak prisustnih, uspela da lično prisustvuju ovom suđenju. Zbog toga su novinari koji su ostali ispred sudnice upravi Drugog osnovnog suda uputili protesno pismo i zatražili da za sledeće suđenje obezbedi veća sudnica kako bi svi zainteresovani mogli u nju da uđu, da prate suđenje i objektivno izveštavaju.

Suđenje Vukotiću je počelo, ali sud nije obezbedio prostor da uđu svi mediji, već samo dve od desetak okupljenih novinarskih ekipa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading