Ispovest oca maloletnice koju je oteo bivši robijaš: Sažalio sam se na beskućnika, a on mi je oteo dete!

Autor:

Hronika

23.10.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Erike Čordaš (9) iz Sente, koja je prekjuče popodne pronađena živa i zdrava nakon što ju je dan ranije oteo bivši robijaš i beskućnik Atila Tot (56) još ne mogu da poveruju šta ih snašlo! Otac maloletnice Šandor Čordaš, kojeg je u petak uveče osumnjičeni zamolio da prespava u njihovom porodičnom domu jer nema gde, kaže za Srpski telegraf da se gorko kaje što je beskućniku pomogao!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Kobno jutro

- Tog dana sam ga video prvi put u životu! Beskućnik, bilo mi ga je žao, nije imao gde da prespava, pa sam se sažalio i pustio ga kod nas. Nisam ni slutio da će da me za srce ujede! Da sam znao da je bio u zatvoru, nikad to ne bih uradio - potresenim glasom kaže otac ove devojčice.

Kako navodi, kobnog jutra Tot ih je zamolio da puste ćerku da sa njim ode u prodavnicu u nabavku hrane.

Socijalno: Delikatan slučaj

O slučaju otmice devojčice u Senti oglasio se i Centar za socijalni rad.

- Reč je o delikatnom slučaju i bez dozvole nadležnog ministarstva ne mogu davati izjave. Jedino mogu potvrditi da je dete nađeno u napuštenoj kući pored železničke stanice - rekla je za medije Ljubica Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad.

- Tog jutra, kada je Erika krenula sa njim u radnju, nismo ni slutili da je neće vratiti kući! Jako se loše osećamo zbog svega, teško nam je, nismo hteli da ćerku izložimo nikakvoj opasnosti! Ni na kraj pameti nam nije bilo da će neko kome smo pomogli da nam zabije nož u leđa i to na ovakav način! Znamo šta je težak život i nemaština, hteli smo da mu pomognemo i evo kako nam se vratilo - dodaje otac.

Kako saznajemo, porodica iz koje je devojčica koju je oteo bivši zatvorenik izuzetno je siromašna i jedva sklapaju kraj s krajem. Šandor i njegova supruga pored Erike imaju još petoro dece. Ipak, kako nemaju uslova da ih izdržavaju, bili su prinuđeni da decu daju u hraniteljske porodice.

  • Našli ih na stanici
  • Beskućnik prenoćio u kući porodice maloletnice
  • Ujutru krenuo s devojčicom po hranu
  • Nisu se vratili do mraka, otac prijavio nestanak
  • Devojčica i osumnjičeni prenoćili u napuštenoj kućici na železničkoj stanici
  • Policija ih pronašla sutradan
  • Devojčica nakon toga pregledana, ustanovljeno da nema povrede

- Teško nam je, svu decu nam je oduzeo Centar za socijalni rad, pa ih samo viđamo vikendom. Tako smo i našu Eriku. Još uvek smo u šoku zbog svega što se desilo. Nismo ni sanjali da je neće vratiti i dalje ne znamo zašto je to uradio - kaže Šandor.

Odbrana

Podsetimo, nestanak devojčice prijavio je otac, koji je rekao da je njegova ćerka kobnog dana sa osumnjičenim otišla do prodavnice i da je od tad nema. Maloletnica je, zahvaljujući brzoj intervenciji policije, pronađena dan kasnije sa osumnjičenim u napuštenoj kući na železničkoj stanici u Senti. Osumnjičeni koji je osuđivan za više krivičnih dela krađe u policiji se branio da je devojčica svojevoljno krenula sa njim zbog bede i siromaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading