ŠTA SE KRIJE IZA POKUŠAJA LIKVIDACIJE SRBINA U JOHANESBURGU: Sve je povezano sa Darkom Šarićem!

Autor: Republika

Hronika

19.10.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava na Srbina (49) u naselju Rivonija u Johanezburgu povezana je sa ubistvom kralja dijamanata Đorđa Mihaljevića, prenose južnoafrički mediji.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Muškarac na kojeg je u ponedeljak pucano dok je ulazio u benzinsku pumpu je srpske nacionalnosti, potvrdila je lokalna policija dva dana nakon incidenta. Podsetimo, na Srbina čiji identitet zasad nije objavljen pucano je dok je sedeo u automobilu sam, a tom prilikom upucan je dva puta u ruku. On je odmah odvezen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

Ovo je poslednji u nizu okršaja u Johanezburgu u proteklih nekoliko meseci za koje se veruje da su povezani sa srpskim organizovanim kriminalom, preneli su juče južnoafrički mediji.

Lokalna policija izjavila je da je istraga u toku. Portparol policije Grenvil Mejer rekao je da još uvek niko nije uhapšen zbog ovog napada. Međutim, prema nezvaničnim informacijama južnoafričkih medija, ovaj pokušaj ubistva povezan je sa likvidacijom Đorđa Mihaljevića, koji je ubijen takođe u Johanezburgu. Te informacije “Njuz24” dobio je od više anonimnih izvora, a preneo blic.rs.

 

Dalja istraga pokazaće da li su ova dva slučaja povezana i ukoliko jesu, na koji način. Policija i dalje traži napadače koji su se pre manje od mesec dana približili automobilu Đorđa Mihaljevića, kojeg je u naselju Berdfju zaustavio semafor. Dvojica napadača na motorima približila su se njegovom automobilu i zapucala na njega.

Svedoci su govorili kako je Mihaljević vozio još stotinak metara i zatim ispao iz vozila. Preminuo je na licu mesta. Mihaljević je bio vlasnik firme za prodaju nakita, a mediji prenose i da se zamerio češkom mafijaškom šefu Radovanu Krejčiru.

Bio je blizak saradnik narko-bosa Darka Šarića, kao što je bio i ubijeni diler dijamanata. 

Iako su motivi ovog napada i dalje nepoznati, južnoafrički “Njuz24”, pozivajući se na nekoliko izvora, piše da je ovo ubistvo povezano sa dilovanjem droge, koje je pošlo po zlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading