IZREŠETAN SA 29 METAKA U BMW-U: Potvrđena optužnica za ubistvo Blaža Đurovića na Voždovcu

Autor: Republika

Hronika

19.10.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Fotografija sa lica mesta

Optužnicom od 30. jula Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda donelo rešenje kojim je otvrđena optužnica protiv okrivljenih, na koje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu. Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković. On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj. Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading