OSUĐEN BIVŠI DIREKTOR GALENIKE: Ovoliko će da robija!

Autor: Republika

Hronika

19.10.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u petak je prvostepenom presudom na šest godina zatvora osuđen nekadašnji generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, kojom je firma na čijem je čelu bio oštećena za više od 500 miliona dinara.

RepublikaFoto: youtube.com/net/ Al Jazeera Balkans
Galenika

Na kazne od 10 meseci kućnog zatvora do tri godine osuđeno je još troje optuženih, dok je njih četvoro oslobođeno. Ognjenoviću je izrečena mera zabrane vršenja poziva u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.

Tako je Dragoljub Vučićević nekadašnji direktor "Velefarma" osuđen na tri godine zatvora, Dragan Pavlović, vlasnik radnje "Pavlović" na deset meseci kućnog zatvora, a Milan Vladović, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" zbog utaje poreza na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 90.000 dinara. Na ime naknade materijalne štete Ognjanović, Pavlović i Vučićević dužni su da solidarno na račun budzeta uplate 539 miliona dinara. Odlukom veća, kojim je predsedavao sudija Dušan Milenković optužbi su oslobođeni Goran Orlić, nekadašnji zamenik generalnog direktora "Galenike" , Željko Jovović, i Ljubica Prica, odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom", kao i sudski veštak i ovlašćeni procenitelj Željko Birmančević.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading