ŽANDARMI SE BRANILI ĆUTANJEM: Suđenje za prebijanje na gej paradi počelo iz početka

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

18.10.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Ne priznajem delo, nisam kriv i braniću se ćutanjem”. Istu rečenicu ponovila su u četvrtak sedmorica žandarma iz Niša kojima se sudi za prebijanje Andreja Vučića, Predraga Malog i pripadnika “Kobri” Saše Stankovića i Saše Jovanovića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na početku suđenja, koje kreće iz početka, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu, zamenik tužioca Saša Drecun pročitao je precizirani optužni akt koji je izmenjen u skladu sa pravosnažnom presudom kojom je oslobođen jedino Rade Matić.

Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević terete se za zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice tokom Parade ponosa 28. septembra 2014. godine, na uglu ulica Birčaninove i Svetozara Markovića u Beogradu.

Prema Drecunovim rečima, optuženi su, kao službena lica, primenom sile naneli bol i zastrašili oštećene, iako su oni rekli: “Kolega, vojna policija, na zadatku smo”, a Vučić: “Idem kod roditelja i ne želim nikakve probleme”.

- Ostajem pri svom ranijem uvodnom izlaganju - rekao je Drecun.

- Ne predlažem neposredna ispitivanja svedoka, jer su se oni jasno i nedvosmisleno već izjasnili o svemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading