BRAT VODITELJKE MARIJANE MIĆIĆ: Meta napada je bio neko moćan

Autor: Snežana Erić

Hronika

18.10.2018

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za napadačima koji su podmetnuli i aktivirali eksploziv pod automobil u kojem je bio Nebojša Mićić (63), otac TV voditeljke "Pinka" Marijane Mićić. Istovremeno, inspektori pokušavaju da utvrde i motiv ovog napada, odnosno kome je on bio namenjen - voditeljki, njenom ocu ili bratu!

RepublikaFoto: Republika
PUKLA MU BUBNA OPNA: Nebojša s ćerkom Marijanom

Nikom ne duguju

Eksplozija je odjeknula prekjuče oko 13.30 u Ulici Vojvode Stepe, u blizini broja 414 na Voždovcu. Sumnja se da je bomba aktivirana daljinskim upravljačem. U vozilu golf 4 bio je samo Mićićkin otac, koji je zadobio povrede ruke i bubne opne, ali nije životno ugrožen. Njegov sin Milan, a voditeljkin brat, inspektorima je rekao da je on poslednji vozio automobil, ali i da veruje da je posredi - neka greška!

- Pre nego što je otac uzeo automobil, ja sam ga vozio i parkirao ispod Brankovog mosta kod stepeništa. To je zavučeni deo za parking ispred nekog dvorišta. Ne znam ni zašto sam tu parkirao, nije trebalo! Siguran sam da je bomba podmetnuta greškom. Naša porodica nikom ništa niti duguje, niti se nekom zamerila. Sumnjiv mi je taj parking potpuno, kao da je štek za neke "velike glave" - rekao je Milan i dodao da u kolima nije imao ništa zapaljivo.

Milan: Mog oca je čudo spasilo. Da je zaključao vrata, sigurno bi se desila veća tragedija

Sreća u nesreći

- U kolima nije bilo plinske boce, a motor je dizel. Nisam imao nikakav alat, ništa zapaljive prirode, sem jedne litarske flaše sa rakijom na zadnjem sedištu. Mog oca je čudo spasilo. Da je zaključao vrata, sigurno bi se desila veća tragedija. Srećom, vrata su bila otključana i od siline eksplozije su se otvorila, pa je mogao nesmetano i momentalno da napusti vozilo - rekao je on.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Golf potpuno uništen

Opomena voditeljki?

Automobil se nekada vodio na voditeljku, pa policija, pored oca i brata, sada ne isključuje mogućnost da je možda i ona bila meta napada.

- Nema sumnje da iza napada stoji profesionalac. Radi se o kontrolisanoj eksploziji i u takvim napadima meta teško preživi. Ne isključuje se mogućnost i da je ovaj bombaški napad bio opomena - evo šta može da ti se desi. U svakom slučaju, vozač je imao ludu sreću da preživi, a ostaje pitanje kome je ova bomba bila upućena - kaže sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Činjenice
Teror usred bela dana
Bomba eksplodirala oko 13.30
Aktivirana daljinskim upravljačem
Automobil golf bio u pokretu
Oštećeno više vozila
Detonacija oborila i dečaka (15) koji je prolazio

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading