(VIDEO) "BANDA IZ RUPE" U KOJOJ JE I SRBIN SLAĐAN (40) TRESE MILANO: Evo kako su probili pod i došli do gomile para!

Autor: Republika

Hronika

17.10.2018

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija uhapsila je trojicu muškaraca, među kojima je i Srbin Slađan Stojanović (40), zbog sumnje da su prošle godine ukrali nakit vredan 45.000 evra iz zlatare i skupocenu odeću vrednosti oko 120.000 evra u Milanu.

Naime, kako prenose italijanski mediji, trojici muškaraca lisice su stavljene zbog sumnje da su krali iz prodavnica i stanova, uključujući i zlataru u kineskoj četvrti u Ulici Paolo Sarpi, u vrednosti od 45.000 evra, kao i da su krali skupu brendiranu odeću iz jednog butika u italijanskom naselju Ostilja u vrednosti od 120.000 evra.

Italijanska policija ovu grupu lopova, kako su preneli italijanski mediji, sumnja da su deo iste one "bande iz rupe", koja je tokom 2017. godine uspela da opljačka nekoliko luksuznih butika i zlata, ali takođe i kuća.

- Dva italijanska državljanina i jedan državljanin Srbije sprovedeni su u zatvor, a na teret im se stavlja odgovornost za mnoge krađe, koje su izvedene pomoću telefona kojima se ne može ući u trag, ometačima frekvencije kao i opremom za otvaranje brava i sefova, ali takođe i za pravljenje rupa u spratovima i zidovima - pišu italijanski mediji.

Policija ih posebno tereti za pljačku zlatare u kineskoj četvrti Milana, koja se dogodila u noći između 2. i 3. oktobra 2017, nakon koje su uspeli da pobegnu sa nakitom vrednim 45.000 evra. Naime, te večeri lopovi su uspeli da se probiju kroz pod zlatare i izvršili krađu, zbog čega su ih italijanski istražitelji nazvali "banda iz rupe". Da bi probušili rupu, lopovi su tri dana proveli u podrumu ispod zlatare, kopajući samo čekićem prolaz ka pultu sa fiokama sa nakitom, čime su izbegli ulazak u prodavnicu i aktiviranje alarma. Lopove su italijanski istražitelji identifikovali zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera preuzetih oko prodavnice nakita u kineskoj četvrt, kao i zbog automobila s kojima su ušli u ovu oblast.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading