UBISTVO ADVOKATA: Bliži se sudnji dan za Šaranovića!

Autor: Republika

Hronika

17.10.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu zakazao je za 8. novembar pripremno ročište u procesu protiv Vladimira Šaranovića (42) optuženog za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Foto: MUP Srbije
Vladimir Šaranović

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a na njenu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja i Šaranović će se krakto izjasniti o krivici. Nakon tog ročišta sud će zakazati početak suđenja koje koje će javnost moći da prati, a Šaranović će moći detaljno da izloži svoju odbranu. On se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja u januaru ove godine branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom. Optužnicom je zbog marihuane obuhvaćena i njegova supruga, koja se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.



Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi. Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading