Evo ko se krije iza napada u Beton hali: Oni su demolirali klub i palicama tukli goste!

Autor: Republika

Hronika

13.10.2018

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huligani koji su u subotu uveče upali u klub "Komitet" u Beton Hali, drvenim i metalnim palicama tukli goste kluba i demolirali lokal, pripadnici su grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

RepublikaFoto: youtube.com/Republika
Hapšenje huligana

Za brutalan napad u "Beton Hali" do sada su, kako je "Blic" objavio, uhapšeni Miloš Hrkman (25), Marko Čičković (24) i Predrag Košprdić (25), koji su deo njegove ekipe. Kako saznajemo, sva trojica dobro su poznata policiji zbog nasilničkog ponašanja i bave se obezbeđivanjem više lokala u Beogradu.

Svi uhapšeni zbog ovog vandalskog čina povezuju se sa navijačkom grupom "Janjičari", grupom navijača Partizana. Konkretno odani su i "pod kontrolom" Belivuka. I ostali huligani, čije se hapšenje uskoro očekuje, povezani su takođe sa njim.

Veljko Belivuk (32), jedan je od vođa navijačke podgrupe "Janjičari", koji hapšen je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića, 30. januara u centru Beograda. On je inače pripadnik obezbeđenja različitih beogradskih klubova i splavova, sudovima i policiji dobro poznat po nasilničkom ponašanju.

Uhapšeni huligani koji su divljali po klubu i brutalno tukli goste i lomili inventar u policiji su utihnuli i brane se ćutanjem. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Huligani su u subotu oko ponoći naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali su u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Beton hala

Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe. Huligani, svi u crnom i većina sa fantomkama na glavama ili kapuljačama, flašama, stolovima i stolicama gađali su preplašene goste kluba koji je otvoren samo veče pre toga.

Svedoci užasa u noćnom klubu su prepičali šta su videli:

- Kada sam videla da su uleteli, krenula sam da se sklanjam i zvala sam drugarice koje je zarobio stampedo unezverenih ljudi. Zato sam krenula ka njima. U momentu sam stala, zaledila sam se, dok je jedan od huligana stajao na pola metra od mene i gledao me pravo u oči spreman da zamahne palicom. Večno ću pamtiti vrisak drugarice i njeno "čučni", što sam i uradila i ostala nepovređena. Sve se desilo u deliću sekunde. Izleteo je jedan momak ispred i nasilnik ga je pretukao. Bila sam krvava, ali krv nije bila moja - ispričala je gošća kluba za "Blic".

Kako je MUP saopštio pre nekoliko dana, policija je identifikovala šest od nekoliko desetina huligana koji su upali u klub, a kako "Blic" sazanaje, svi oni su blisko povezani sa Veljom Nevoljom.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Demolirali mesto

Ko su uhapšeni?

Što je konkretno uhapšenih huligana tiče, Marko Čičković uhapšen je dok se nalazio u svom "pežou" sa prijateljem M. P. (37). Osim što je pao zbog nasilničkog ponašanja u Beton Hali, policija je prilikom hapšenja kod njega pronašla drogu - 20 grama kokaina, koji je bio zapakovan u više kesica.

Policija je zbog sumnje da je počinio isto krivično delo uhapsila i M.P. koji je sa njim bio u vozilu.

Što se tiče prvog uhapšenog, Miloša Hrkmana, koji je uhapšen dva dana ranije. Njegovo ime dobro je poznato javnosti. Prema našim informacijama, radi se o pripadniku obezbeđenja beogradskog kluba "Gotik" koji se, takođe, nalazi u Beton Hali i pre dve godine učestvovao je u izazivanju nereda tokom izbora u Republici Srpskoj.

Kako saznajemo, uhapšeni Hrkman, već ima krivični dosije zbog nasilničkog ponašanja, kao i treći uhapšeni Predrag Košprdić, dok je Marko Čičković već hapšen zbog posedovanja nelegalnog oružja i dilovanja droge. Svim uhapšenima je nakon saslušanja, na kom su se branili ćutanjem određen pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading