PRAVDA ZA DIVLJAČKE NAPADE BRZA: Uhapšeni napadači na Albance i jedan od osumnjičenih za "Beton halu"

Autor: Republika

Hronika

09.10.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici, izjavio je dr Nebojše Stefanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: youtube.com/MVD Rossii

Policija je uhapsila V. R. (22), D. R. (23), M. Z. (19) i J. P. (24) zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz Novog Sada. Povređeni mladići su albanske nacionalnosti.

- Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage - rekao je ministar.

- Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Scena nakon upada huligana u klub u "Beton hali"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. H. (25) jer se sumnjiči da je, zajedno sa više osoba koje su identifikovane, pretukao nekoliko ljudi i polomio inventar u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu u "Beton hali". Policija intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja koji su identifikovani.

Osumnjičenom M. H. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

- Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno. Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni - poručio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading