KORUMPIRANOM DOKTORU SA VMA ODREĐEN KUĆNI PRITVOR BEZ NANOGICE

Autor: Tanjug

Hronika

05.10.2018

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je večeras kućni pritvor lekaru specijalisti Vojnomedicinske akademije M. M. (49), koji se sumnjiči da je od pacijenta zahtevao 200 evra nakon operacije katarakte.

RepublikaFoto: wikimedia.org
Foto: Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu usvojio je predlog Višeg javnog tužilaštva kojim je predloženo da se prema M. M. odredi mera zabrane napuštanja stana bez elektronskog nadzora, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković. 

Doktor je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ako prekrši izrečenu zabranu.


On se sumnjiči da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je juče saopštila da se doktor tereti da je od pacijenta zahtevao 200 evra, kako bi mu, nakon operacije katarakte, overio nalog za priznavanje putnih troškova koje Republički fond za zdravstveno osiguranje refundira pacijentima koji imaju prebivalište van teritorije Beograda.

Sumnja se da je M. M. nakon operacije overio nalog, kao i da je od pacijenta na ruke primio 100 evra, navela je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading