UKLETI MOST: CRNI BILANS STARAVIČNIH NESREĆA NA PANČEVCU

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

04.10.2018

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična saobraćajna nesreća koja se juče desila na Pančevačkom mostu, kada je "jugo" sleteo sa kolovoza, odnela je živote Vesne R. (47) i njenog oca Mirka R. (70), ali i podsetila Beograđane na čitav serijal nezgoda koje su se na ovom mosnom prelazu dešavale na svake dve-tri godine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tragedija: Otac i ćerka stradali posle udesa na Pančevačkom mostu

Pad sa visine od oko 15 metara tokom jučerašnjeg popodneva usledio je nakon kontakta sa vozilom "reno megan" na samom ulazu na most iz pravca Karaburme ka Pančevu.

Prizor koji je potom dočekao prolaznike i vozače bio je stravičan - žena u "jugu" poginula je na licu mesta, sam automobil koji se našao podno mosta bio je potpuno uništen, vatrogasci i lekari Hitne pomoći pokušavali su da se izbore za život njenog oca.

Ipak, Mirko je bitku izgubio u Urgentnom centru, gde je podlegao povredama.

Međutim, pomenuta deonica, pokazalo se, nesreću je donosila vozačima u više navrata, ali su gotovo svi iz njih, uprkos povredama, uspevali da "izvuku živu glavu".

Autom na prugu

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Pre nešto više od godinu dana došlo je do "češanja" četiri automobila, a jedan od njih izleteo je na železničku prugu. Srećom, slučaj nije imao smrtni epilog, a povrede je zadobila žena na suvozačevom mestu.

Zakucavanje u stub

Dve godine pre ovog, zabeležen je još jedan sličan incident kada je 22-ogodišnja devojka bila teže, a dvojica mladića laške povređeni. Kako je "Blic" tada pisao, njih troje bili su u "fijat stilu" koji je prvo naleteo na baru, potom izleteo sa drumske trake, a na posletku udario u stub.

Sa mosta sleteo i šleper

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Vozači automobila nisu jedini bili loše sreće na Pančevcu. Ozbiljna nezgoda zadesila je i vozača šlepera 2013. godine, kada je, probivši ogradu mosta, završio na dunavskom priobalju. Ipak, u svesnom stanju prebačen je u Urgentni centar gde je zadržan na odeljenju na reanimaciju.

Sa kolovoza na šljunkaru

Sreća je bila naklonjena i muškarcu koji je preživeo pad sa mosta na obližnju šljunkaru. Događaj je, uz to, ostao nejasan, jer je prema rečima tadašnjeg portpalora Hitne pomoći, Nade Macure, povređeni rekao da nije upravljao vozilom, što je dovelo na zaključak da je vozač pobegao sa lica mesta.

Treba napomenuti da su u nezgodama koje su se zbivale u krugu Pančevca proteklih godina uloge imali i biciklisti, pa i plovna vozila (2014. godine brod je udario u most i prilično ga oštetio). Naslov

Padale bandere

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Nekoliko godina ranije, jak vetar je srušio nekoliko kandelabra i oštetio stubove, pa su na teren morali da izlaze majstori EPS-a i "Javnog osvetljenja". Srećom, ni tom prilikom nije bilo povređenih.

Renoviranje će da sačeka

Januara ove godine, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će do kraja 2018. Pančevački most biti rekontruisan, te ilegalne šljunkare uklonjene.

Ipak, šest meseci kasnije, najave je demantovao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, napomenuvši da će kompletno uređenje saobraćajnice morati da sačeka završetak mosta na Adi Huji, a njegova izgradnja neće početi pre 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading