"ZNAM DA JE BEBA, ALI SLIKAJ JE GOLU": Pedofil iz Kragujevca UHAPŠEN, PA PUŠTEN NA SLOBODU!

Autor: blic.rs

Hronika

03.10.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedofil Marko R., koji je preko Fejsbuka slao zastrašujuće poruke majci malog deteta i tražio da devojčicu slika golu, uhapšen je juče u Kragujevcu.

Foto: twitter.com/lojzija/printscreen

Međutim, on je nakon saslušanja, kako je izjavila tužilac Slobodanka Raković, pušten na slobodu.

Majka malog deteta dobila je od ovog pedofila zastrašujuće poruke sa njegovog Fejsbuk profila, koji je u međuvremenu ugašen. On je tražio od nje da pošalje nage slike svoje bebe.

Reč je o, kako je tužiteljka izjavila, "bolesnom čoveku, sa smetnjama u razvoju". Utvrđeno je da nema krivičnog dela, jer nije pronađena osoba kojoj je slao poruke. Ukoliko se ona javi, može da dobije prijavu zbog uznemiravanja.

Prema rečima Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koji je prepisku objavio na društvenim mrežama uz upozorenje roditeljima, ta žena je slučaj prijavila policiji, ali i Fondaciji, i on će ubuduće svaku prijavu i obelodaniti.
Foto: facebook.com

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

- Nažalost, ovo nije prvi slučaj. U poslednjih godinu dana ih je bilo mnogo, ali nismo objavljivali prepiske. Međutim, želeli smo sada još jednom da skrenemo pažnju da je takvih ljudi puno u našoj zemlji. Majka koja nam se sada javila dobila je strašne poruke, mnogo uvredljive i za nju i samo dete - kaže Jurić povodom pokušaja pedofila iz Kragujevca da od majke dobije bebinu nagu fotografiju.

Jurić zato apeluje na roditelje da ne objavljuju nage slike male dece i beba.

- U momentu kada se postavi jedna fotografija nagog deteta, znajte da je u roku od sat vremena ista fotografija prodata nekim pedofilskim portalima. To odgovorno tvrdim - kaže Jurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading