BLIŽI SE SUDNJI DAN ZA JOVICU VUKOTIĆA: Evo šta čeka najozloglašenijeg Škaljarca!

Autor: Republika

Hronika

02.10.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušanje Jovice Vukotića povodom zamolnice Crne Gore u vezi sa utajom poreza u toj državi, obaviće se u četvrtak u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Naime, crnogorski pravosudni organi dostavili su tužilaštvu u Beogradu zamolnicu za saslušanje Vukotića zbog sumnje da je na ime poreza i doprinosa utajio 22.800 evra.

On se nalazi u pritvoru u Beogradu koji mu je određen u postupku koji se vodi pred Drugim osnovnim sudom zbog falsifikovanja isprave, odnosno makedonskog pasoša, s kojim je uhapšen u Turskoj 10. septembra, a potom deportovan Srbiji.

Crna Gora je uputila zamolnicu za saslušanje na osnovu bilateralnog sporazuma o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima.

Nakon saslušanja, Crna Gora može da traži njegovo izruče nje, a može i da ustupi taj slučaj Srbiji.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je 11. septembra proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji. Njemu je Drugi osnovni sud odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo.

U Beogradu se zvanično sumnjiči da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Za njim je takođe na snazi crvena poternica Grčke koja ga sumnjiči za trgovinu drogom.

Mediji su prethodnih dana preneli da navodni svedok saradnik tereti Vukotića povezujući ga sa tri ubistva izvršena u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading