JEDINA ISPOVEST SINA UBIJENOG ARKANOVOG PRIJATELJA: Ušao je Gavrić, tada me otac poslednji put pozvao...

Autor: Republika

Hronika

01.10.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mandić, sin Milenka Mandića, ubijenog Arkanovog prijatelja, prvu priču, prvu ispovest o svom ocu i kobnoj noći u kojoj je izvršena likvidacija, dao je za Srpski telegraf.

Željko Ražnatović Arkan

Da podsetimo, u decembru 2016. otkrio nam je da je druženje njegovog oca i Arkana počelo još 1985. godine.

- Njihovo druženje datira od 1985. znali su se iz grada, sa kocke. Kada je Arkan uhapšen u Zagrebu, otišli su moj otac Manda, Slavko Mijović i Sveta Maraš da mu pruže podršku na suđenju i od tada su nerazdvojni - počinje ispovest za Srpski telegraf Aleksandar Mandić, koji je u to vreme bio trinaestogodišnji dečak.

VOJNIČKO PONAŠANJE

Arkanovi sinovi Vojin i Nikola družili su se sa Aleksandrom, ali nikada nisu smeli da se ponašaju slobodno kao Mandin sin.

-Mene je otac puštao da radim sve i svašta, gledao mi je kroz prste. Ja, na primer, u poslastičarnici uzmem 20-30 kugli sladoleda, pojedem jedan kornet, a drugo bacim. Kod Arkanove dece se znalo šta se sme, a šta ne. U tri su morali da budu kući, nema kašnjenja, zna se kad je ručak. Arkan je bio čovek od principa - zaključuje Mandić.

U dahu se priseća njegovog prvog susreta sa Arkanom.

- Bio sam ljut na oca jer su se on i majka u to vreme razveli. Nismo se videli 15 dana. Trenirao sam fudbal, vraćao se sa treninga i prolazio pored Arkanove poslastičarnice. Tamo su sedeli moj otac Manda, Arkan i Svetlana Ražnatović. Okrenuo sam glavu ljutito, otac me je video i pozvao, ali sam nastavio da ga ignorišem. Komandant je tada viknuo: "Alo, magarče, dolazi ovamo!" Prišao sam, poljubili smo se i objasnio mi je da moram da budem uz oca - priča Aleksandar.

SVAĐA ZBOG TUČE

- Komandant je bio ljut na oca zbog toga što je udario čoveka koji je bio nekulturan. Nisu pričali dugo. Pomirili su se za Svetog Nikolu, Arkanovu slavu. Nakon mesec dana zajedno su otišli u smrt -  odmahujući glavom priča Aleksandar.

Kako kaže oca je poslednji put video u četvrtak 13. januara, samo dva dana pre ubistva. Proslavljali su Srpsku novu godinu u hotelu Interkontinental.

POSLEDNJI POZDRAV

Sutradan sam otišao na utakmicu sa fudbalskom reprezentacijom. Bunio sam se što sam tu jer će ostali momci pomisliti da me on gura. Rekao mi je: "Na spisku su još petorica koja su preko veze, ništa ti ne brini."

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf je 14. decembra 2016. objavio ispovest Ace Mandića

Kobnog 15. januara čuli smo se nekoliko puta. Poslednji put u 16:45. U tom trenutku, Arkan, Manda i Dragan Garić sedeli su u separeu hotela, dok je Svetlana Ražnatović obilazila butike. Nakratko sa njima je seo Ljubomir Mihajlović i fotografisao se. Ubica Dobrosav Gavrić je seo u separe iza i gledao u Arkana. Mandić je uzeo telefon i poslednji put pozvao Aleksandra.

- Pitao me je kako sam igrao i da Komandant želi da me čuje. Rekao mi je: "Sine, ja ću sve da proverim. Iskreno mi reci kako si igrao, zvaću Batu da proverim." Bio je to moj poslednji razgovor sa njima dvojicom. To je bilo 14 minuta pre smrti - priseća se mlađi Mandić.

DOBITNI TIKET OD 10.000 MARAKA

Kaže da su pred smrt Arkan i Manda popunili tiket sportske prognoze. Sastavili su dobitnu kombinaciju od 10.000 maraka, ali je na kraju Arkan promenio tip.

OD OCA NASLEDIO BOGATSTVO

Mlađi Mandić je posle smrti oca nasledio veliko bogastvo, ali je za pet godina ostao bez ičega.

- Sa sedam godina sam vozio kola, kupovao versaće, armani, nosio pejdžer. Ljudi su me vozikali u školu. Otac mi je davao po 500-1.000 maraka. Nasledio sam mnogo nekretnina. Imao sam vilu na Avali, koju sam prodao fudbaleru Zoranu Bati Mirkoviću. Imao sam sedam stanova, stizale su pare od fudbalera. Bogatstvo od 4 miliona. Da sam sve zadržao, sada bih imao 25.000 evra od kirije mesečno. Ali za pet godina sve sam potrošio, ulica me uzela pod svoje - iskren je Mandić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading