(VIDEO) SVEDOCI HORORA U NOVOM PAZARU: Stravični JAUCI majke i ćerke dok su ŽIVE GORELE DO SMRTI

Autor: Republika

Hronika

30.09.2018

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnom požaru koji je u subotu ujutru izbio u zgradi Bor u centru Novog Pazara poginule su, prema prvim izveštajima, majka i jedna ćerka, dok je druga ćerka u bolnici u kritičnom stanju jer joj je gotovo celo telo u opekotinama.

RepublikaFoto: youtube.com/Anel Grbovic
Komšije slušale i nisu mogle nikako da pomognu

- Još ne možemo da utvrdimo identitet, a ni pol nastradalih jer su tela u potpunosti ugljenisana. Jedno lice je na licu mesta umrlo, a druga osoba je preminula u Opštoj bolnici - kaže za blic.rs izvor iz istrage.

Nezvanično, reč je o majci i njene dve ćerke, ali nije zvanično potvrđeno da je žena koja je u bolnici druga ćerka ili majka devojaka.

Požar je najverovatnije izbio u stanu u kojem je živela jedna socijalno ugrožena porodica. Vatra se zatim proširila na još tri stana na trećem i četvrtom spratu a zatim i na krov zgrade.

Tokom gašenja požara desetak građana, koji su pomagali vatrogascima i pripadnicima policije, nagutalo se dima ili su zadobili lakše opekotine.

- Prizor je bio stravičan, mlađe devojke su bile na terasi, veliki plamen iza njih i u jednom trenutku su buknule, bukvalno su gorele pred našim očima.Vatrogasci i policajci su ih polivali vodom. Velika tragedija – kaže jedan od stanara.

Stanari sa kojima smo razgovarali nisu zadovoljni kako su vatrogasci reagovali.

- Da nije bilo vatrogasaca iz Raške, koji su došli kao ispomoć, svi stanovi bi izgoreli - kaže jedan od stanara iz susedene zgrade.

 

 

- Nije mi jasno da ovako veliki grad kao što je Novi Pazar, nema adekvatnu opremu za gašenje požara. Tragično je da gledate ljude kako gore, a ne možete da im pomognete. Velika tragedija - kaže jedan stariji sugrađanin.

Ekipa forenzičara tek treba da uradi uvuđaj i utvrdi kako je došlo do požara. Štab za vanredne situacije u Novom Pazaru održao je sastanak i na njemu je odlučeno da se svim stanarima kojima su stanovi oštećeni obezbede smeštaj i hrana.

Štab za vanredne situacije Novog Pazara i Gradsko veće zasedali su odmah po lokalizivanju požara. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da je grad svim porodicama čiji su stanovi oštećeni u požaru obezbedio smeštaj i hranu.

- Velika tragedija zadesila je naš grad. Nadoknadićemo materijalnu štetu porodicama, koja je zaista velika, ali su izgubljeni životi nenadoknadiv gubitak. Delimo tugu sa porodicama nastradalih sugrađana. Apelujemo na republičke organe da pomognu u opremanju naše vatrogasne službe, mi smo im ove godine uplatil tri miliona dinara za opremu - rekao je Biševac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading