DRAMA SRBA U GRČKOJ: Devojčica ronila, pa pala u komu

Autor: A. V. M.

Hronika

28.09.2018

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puka zabava na odmoru u Grčkoj pretvorila se u strašnu porodičnu dramu! Devojčica koja je sa roditeljima otišla na letovanje pala je u komu prilikom ronjenja. Njeno stanje i dalje je neizvesno i ona će, čim lekari procene da je to bezbedno, biti prevezena u Srbiju jednim od dva aviona koja je za ovako hitne slučajeve obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kritično: Devojčica je i dalje u bolnici u Grčkoj/Foto: Ilustracija

Odmah po dolasku u našu zemlju, tim lekara u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj nastaviće da brine o njoj. Roditelji devojčice još su u šoku zbog nesreće koja je iznenada zadesila njihovu ćerku i ne mogu da govore za medije.

- Niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako nešto dogoditi. Devojčica je sa roditeljima otišla na letovanje u Grčku, a prilikom ronjenja je došlo do nekih zdravstvenih problema i nakon toga je pala u komu. Trenutno je u bolnici u Grčkoj, a roditeljima smo ponudili transport avionom za Srbiju. Oni će razmotriti ponudu jer se još uvek ne zna da li dete sme da se transportuje zbog osetljivog stanja u kojem se nalazi - kaže izvor Srpskog telegrafa iz Ministarstva zdravlja.

Prilikom ronjenja je došlo do nekih zdravstvenih problema i nakon toga je pala u komu

Kako saznajemo, ako devojčicu jednim od ova dva aviona budu prevozili iz Grčke u Srbiju, sa njom će biti i dr Siniša Dučić, direktor Dečje klinike u Tiršovoj, u kojoj će ona nastaviti lečenje.

Inače, od ponedeljka će raditi kol-centar, gde će roditelji pozivom na broj 0700/333-443 moći da se informišu o kriterijumima za upućivanje pacijenata u inostranstvo. Ministarstvo zdravlja i Vlada RS dogovorili su se o protokolu o saradnji u hitnim situacijama, kada je reč o upućivanju pacijenata na lečenje u inostranstvo i, kako bi se prevoz pacijenata obavio brže, lakše i bezbednije, obezbeđena su dva aviona. Proteklih dana već je bilo reči o tome da će jednim od ova dva aviona biti transportovana devojčica iz Srbije koja se trenutno nalazi u bolnici u Grčkoj, ali zbog mogućih komplikacija, niko ne može da precizira kada će do transporta i doći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading