SUTRA JE SUDNJI DAN ZA ŠARIĆA: Ovom rečenicom ostavio bez teksta celu sudnicu!

Autor: Republika

Hronika

26.09.2018

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završne reči Darku Šariću (47) i ostalim optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, zakazane su za sutra i prekosutra, a uskoro bi trebalo da bude izrečena i presuda.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva za organizovani kriminal, optuženih i njihovih branilaca uslediće objava prvostepene presude.

Na početku ponovljenog suđenja, Šarić je rekao da jezički razume šta piše u optužnici, ali da je ovako uopšte ne shvata, jer je, kako je ocenio, to izmišljena priča, uz lažna svedočenja.

-Neću govoriti da nisam kriv, neka dokažu - rekao je on, pre dve godine, na početku ponovljenog suđenja.

Prva prvostepena presuda je ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka. Tom presudon, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, piše alo. Na optuženičkoj klupi, osim Šarića su još 24 okrivljena od kojih su osmorica u bekstvu. Šarić se srpskim vlastima predao 18. marta 2014. ,od kada se nalazi u pritvoru.

Proces Šariću počeo je još 2009. godine, a on se četiri i po godine nalazi u pritvoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading