OSUĐEN KRALJ SINTETIČKIH DROGA IZ ZEMUNA: OVOLIKO ĆE DA ROBIJA MILAN ZARUBICA!

Autor: Republika

Hronika

26.09.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni doktor Milan Zarubica iz Zemuna, koji je u javnosti poznat i kao kralj sintetičkih droga, osuđen je pred makedonskim sudom na 11 godina zatvora zbog proizvodnje sintetičke droge kaptagon, koja je krajem prošle godine zaplenjena u njegovoj najnovijoj laboratoriji u selu Mala Rečica kod Tetova.

Foto: youtube.com/B92
Milan Zarubica

Zarubica je, podsetimo, već dva puta osuđivan u Srbiji na višegodišnje zatvorske kazne zbog proizvodnje sintetičke droge ekstazi, a poslednja kazna pred makedonskim sudom izrečena mu je na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio s tužilaštvom.

U ilegalnoj laboratoriji nađeno je oko 300 kilograma gotovih tableta i sirovina za proizvodnju sintetičke droge kaptagon, koja je posebno popularna među borcima Islamske države.

Posle prvog hapšenja Zarubice i njegovih saradnika, među kojima su bili i njegov otac Filip i Ljubiša Lindo, zvani Čombe, 4. februara 2003. godine, verovalo se da je drogu trebalo da proda kupcima iz Bugarske i Makedonije, ali se tokom istrage nije došlo do imena navodnih kupaca.

Njegova tadašnja fabrika proglašena je za najveću ilegalnu laboratoriju sintetičkih droga u Evropi. Tada je zaplenjeno oko dva miliona tableta amfetamina i raznih supstanci u vrednosti od desetak miliona dolara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading