ZGROZILI SE KADA SU VIDELI KOLIKO JE ZAPUŠTENA: Lekari otkrili šta je verovatno UZROK TROVANJA devojčice iz Bele Crkve!

Autor: informer.rs

Hronika

26.09.2018

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetogodišnja devojčica Milica Bogdan iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve umrla je u nedelju u Opštoj bolnici u Vršcu, a lekari sumnjaju da je uzrok smrti trovanje vodom iz lokalnog bunara! Nesrećno dete primljeno je u bolnicu sa visokom temperaturom i povraćanjem, a preminulo je posle samo 12 sati.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Njena dva brata, koja imaju iste simptome bolesti i koji su baš kao i njihova sestra pili vodu sa istog bunara, prebačena su u Dečju bolnicu u Tiršovoj u Beogradu i nalaze se van životne opasnosti. Prema saznanjima Informera, ovo troje dece je sa roditeljima i još četvoro braće i sestara živelo u kući u Kajtasovu u vrlo nehigijenskim uslovima.

Izvor iz vršačke bolnice kaže da je devojčica po prijemu bila u veoma zapuštenom stanju i da joj i pored velikog truda lekara nije bilo spasa.

- Primljena je u nedelju pre podne u veoma teškom stanju, povraćala je i imala izuzetno visoku temperaturu. Bilo je primetno da se radi u higijenski veoma zapuštenom detetu. Lekari su sve pokušali da joj spasu život, ali bilo je prekasno, pa je preminula 12 sati po dolasku u bolnicu. Njena dva brata primljena su kasnije sa istim simptomima, ali u nešto boljem stanju, pa su prebačeni u Beograd, u bolnicu u Tiršovoj i oni su van životne opasnosti - kaže izvor "Informera" i dodaje da su sve troje dece pili vodu sa istog bunara, zbog čega se sumnja da je upravo to uzrok trovanja:

- Sumnja se da je bunar bakteriološki i toksikološki neispravan i da su se deca otrovala vodom iz njega. Njihovih četvoro braće i sestara, prema rečima roditelja, nisu pili vodu sa tog bunara i zato nemaju nikakve simptome bolesti. Naređena je toksikološka analiza, koja će pokazati pravi uzrok smrti.

U Opštoj bolnici u Vršcu saopštili su da su lekari postupili po svim pravilima, ali da nisu uspeli da spasu devojčicu.

- Devojčica je stigla iz Doma zdravlja u Beloj Crkvi u noći između subote i nedelje oko 01.15 časova. Odmah po prijemu urađena je laboratorijska dijagnostika i sprovedene mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera, došlo je do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda istog dana u 13.45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta. Odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad lečenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija. O svemu su obavešteni Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja - kažu u bolnici u Vršcu i dodaju da su braća nesrećne devojčice primljena na lečenje posle nje:

- U ponedeljak i utorak su zbog identičnih tegoba u Opštu bolnicu u Vršcu primljena dva dečaka iz iste porodice, ali sa nešto povoljnijom kliničkom slikom, pa su prebačeni u Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boris

26.09.2018 11:53

A sta je radila socijalna sluzba Bele Crkve, komunalci i ostale "inspekcije" !? Ljudi, ovo je 21. vek a deca umiru od toksicne vode iz divljeg bunara ! Trebalo bi pokrenuti ozbiljnu i temeljnu istragu u samoj Beloj Crkvi da se vidi kakao tamo funkcionise ne samo lokalna samouprava nego i komunalne i inspekcijske sluzbe !

Odgovori 12 1