JOŠ JEDNA BRUTALNA LIKVIDACIJA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Diler dijamanata izrešetan u poršeu!

Autor:

Hronika

26.09.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trgovac dijamantima i zlatom Đorđe Mihaljević, poreklom iz Herceg Novog, ubijen je u sačekuši u Johanesburgu u Južnoj Africi. On je inače poslovni saradnik Dobrosava Gavrića, osuđenog u Srbiji na 35 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, i češkog mafijaša Radovana Krejčira, koji je, prema tvrdnjama južnoafričkih medija, navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina i pranje para.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vraćao se s ručka

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, Mihaljević je izrešetan u ponedeljak u svom automobilu dok se vraćao s ručka, a motiv zločina biće utvrđen daljom istragom.

- Čim je Crnogorac izašao iz restorana i seo u porše, dvojica napadača na motoru su krenula za njim. Oni su stali pored vozila, a potom pucali kroz šoferšajbnu. Mihaljević je pokušao da pobegne, ali je ubrzo podlegao povredama. Posle zločina ubice su odjurile s lica mesta i za njima se traga - priča izvor Srpskog telegrafa iz Južne Afrike.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je u napadu učestvovao još jedan saučesnik.

Mihaljevićev otac Petar, otet i mučen u decembru 2013, ubrzo podlegao povredama

Mihaljević, vlasnik firme za prodaju dijamanata i zlata, bio je istaknuta figura u noćnom životu Johanesburga, ali je imao veze i sa podzemljem. On je, kako prenose mediji, poslovno sarađivao sa Dobrosavom Gavrićem i Radovanom Krejčirom, koji ima bliske veze i sa srpskim podzemljem.

Oženjen Bugarkom

- Mihaljević je bio poznati plejboj koji je voleo lepe žene i dobre automobile. Bio je oženjen Natalijom Gurkovom, bivšom misicom Bugarske. Često je posećivao kockarnice, a navodno je uskoro planirao da se vrati u rodnu Crnu Goru - kaže naš sagovornik.

Ubijeni bio blizak sa Radovanom Krejčirom, koji je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem

Ovo nije jedina tragedija u porodici Mihaljević. Naime, Đorđev otac Petar Mišo Mihaljević otet je u decembru 2013. u Johanesburgu. On je surovo mučen, a napadači su mu čekićem polomili nogu i karlicu, nakon čega je preminuo. Južnoafrička policija je tada ispitivala Radovana Krejčira, Mihaljevićevog partnera, jer se sumnjalo da on stoji iza otmice njegovog oca. Međutim, i Krejčir i Mihaljević su demantovali te navode.

Smrtonosne veze Srbije i Južne Afrike
MART 2011. - Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Bika
NOVEMBAR 2013. - U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin
APRIL 2018. - Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana
MAJ 2018. - U Beogradu likvidiran Gorgije Darmanović, saradnik južnoafričke službe
JUN 2018. - Dejan Stanković, koji je živeo u JAR, umešan u likvidaciju Darmanovića, ubijen u Kruševcu
JUL 2018. - U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu sa ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading