Majka stradale devojčice iz Niša jaukala na mestu nesreće: KO MI UZE MOJE ČEDO, SAMO DA GA VIDIM!

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

24.09.2018

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isidora Vučković (12) iz Niša poginula je na kućnom pragu kad je na nju naleteo kombi koji je išao u rikverc. Tragedija se dogodila juče oko 12.30 dok se devojčica vraćala iz škole.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Mesto strašne nesreće

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, Boban S. (53) iz Leskovca parkirao je kombi fijat ispred firme "Prokom elektro", ali ga nije adekvatno obezbedio, nakon čega je vozilo počelo nekontrolisano da se kreće. Vozaču su posle nesreće stavljene lisice na ruke.

Stravičan prizor

- Nakon što je Boban S. izašao, kombi je sam krenuo niz ulicu. U jednom trenutku fijat je naleteo na devojčicu koja je podlegla povredama na licu mesta - priča naš sagovornik.

Prema rečima očevidaca stravične nesreće, prizor je bio jeziv, a devojčici nije bilo spasa uprkos naporima lekara da je vrate u život.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ

Majka: Ko mi uze moje čedo

Samo nekoliko minuta nakon nesreće, na lice mesta došli su roditelji nastradale Isidore. Neutešna majka Ana jaukala je i zapomagala, ponavljajući da samo želi da vidi vozača koji je usmrtio njeno čedo. Otac Ivan Vučković još ne može da poveruje da njegove mezimice više nema.

- Moje dete je u školi. Za mene se ništa nije dogodilo - rekao je potreseni otac.

- Kombi me je prestigao na oko 30 metara ispred mesta nesreće. Iznenada sam čuo kako komšinica jauče i doziva pomoć. Kad sam joj prišao, video sam da se kombi zadnjim delom popeo na zemljani trotoar, a ispod njega je ležala devojčica u lokvi krvi. Imala je ranac na leđima i glava joj je bila krvava. Nije davala znake života. Nismo smeli da je pomeramo dok nije stigla Hitna pomoć. Lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt - priča komšija Slavoljub Milić.

Komšija: Kombi se popeo na trotoar, a ispod njega je s rancem na leđima ležala devojčica u lokvi krvi

On dodaje da na mestu nesreće nije bio vozač kombija.

Tragedija je potresla i komšinicu Svetlanu, koja je skoro svakog dana Isidoru i svoju ćerku čekala ispred škole i dovodila kući.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Kombi koji je usmrtio devojčicu

Revoltirani građani

- Moja ćerka i Isidora su išle zajedno u razred, ali su nekih pola sata ranije izašle iz škole, što ja nisam znala, pa ih nisam dopratila. Zajedno su došle do naše kuće, a Isidora je produžila ka svojoj. Za samo nekoliko stotina metara bila bi na bezbednom, nažalost, dogodila se nesreća. Dete je bilo lepo, bistro i pametno. Sigurno bi videla da se kombi kreće unazad i sklonila se. Nije mi jasno šta se tačno desilo - priča potresena Svetlana.

Ubrzo posle nesreće na lice mesta došao je vozač kombija Boban S., ali ga je policija sklonila zbog revoltiranih građana koje je potresla smrt devojčice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading