NIJE GA ZABORAVIO: Giški održali pomen, a onda se na groblju pojavila jedna KONTROVERZNA OSOBA!

Autor: alo.rs

Hronika

16.09.2018

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Bezjovo, u Kučima juče je na groblju Martinika služen parastos povodom 27. godišnjice smrti Đorđa Božovića Giške, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, čije telo ni posle više od četvrt veka od pogibije na ratištu u Gospiću nije istrulilo.

RepublikaFoto: intagram.com/legendedevedesetih
Đorđe Božović Giška

Parastos povodom godišnjice služili su protojerej stavrofor dr Velibor Džomić i paroh kučki Miloš Lučić, koji su tom prilikom osveštali i spomenik koji je nedavno postavljen.

Na jučerašnji pomen, kako "Alo!" saznaje, došlo je više od tri stotine ljudi, među kojima je bilo mnogo nekadašnjih Giškinih saboraca, a pažnju je privuklo i pojavljivanje Brana Mićunovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

- Vidimo danas da je ovo mesto postalo ne mesto smrti, nego mesto života, koje sabira i pokazuje put i koje čuva sećanje i pamćenje. Mi smo se danas ovde okupili da obnovimo pamćenje, da sačuvamo sećanje, da se svi međusobno zagrlimo uz ovaj časni krst, grob, hram, koji nas je u ovako veličanstvenom broju okupio. Poznato je da se junaci kakav je bio Đorđe Gavrov i kakav je bio Gavro nikada ne zaboravljaju, da se oni pamte. Neka je pokoj duša junaku, majci od junaka, i ocu od junaka, neka je blagoslov na svima koji ste se potrudili da dođete danas - kazao je između ostalog otac Džomić u besedi.

Posmrtni ostaci Giške i njegovih roditelja preneti su prošle godine iz Beograda u selo Bezjevo u porodičnu grobnicu, čime je ispunjena njegova najveća želja.

Tom prilikom otkrilo se da je njegovo telo netruležno. Protojerej Džomić video je i dodirnuo Giškino telo i tada je objasnio da nije nepoznato, ali jeste retkost, da se nađu netruležni zemni ostaci i da je reč o božjem znamenju. 

On je tada dodao i da je očevidno da je Giška bio pod božjom zaštitom i da je ovaj slučaj neki znak nama svima u ovom vremenu. 

- Svojim očima sam video da je istrulio drveni sanduk, da je istrulio i limeni sanduk u kome je bio, da mu je telo bilo u vodi u grobnici i da je satrulila samo tkanina. Ono što nije istrulilo su on i drveni krst na njegovim grudima, s kojim je bio sahranjen i koji sija kao da je od zlata - ispričao je tada otac Džomić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading