OVO JE PREDHODILO TEŠKOJ TRAGEDIJI U KIKINDI: Beba umrla na putu do bolnice, a onda je tata Filip zgrabio nož

Autor: Republika

Hronika

11.09.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje ubo se nožem 19 puta ispred prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Tragedija se dogodila u petak uveče kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u tu bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala da diše. Bezuspešno je pokušana reanimacija, a otac deteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopštena tragična vest. Lekari su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na lečenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutno nalazi na lečenju u Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Porodica Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde, piše alo. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

- Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod lekara. Dobio je uput za bolnicu u Zrenjaninu, gde su mu prepisali čepiće, „brufen“ i praškove - kroz plač priča Larisov pradeda Ostoja Jovanović.

Rođaka Božica Tomini kaže da njegovo majušno srce nije izdržalo. 

- U jednom trenutku je počeo da plavi u predelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam da ga održavam u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo - kaže Božica.

Larisov pradeda Ostoja tužno konstatuje da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

- Dan pre smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda - kaže pradeda.

Filip je bricom povredio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je naneo teške povrede. Preživeo operaciju, koja je trajala 12 sati. Laris je prvo dete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u junu vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunka, pa Filip poseduje rumunsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Nemačku.

Koji je uzrok Larisove smrti, pokazaće obdukcija.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading