Pink Panteri uhapšeni zbog krađe veka u Veneciji: UKRALI DIJAMANTE KATARSKOG PRINCA!

Autor:

Hronika

11.09.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski specijalci uhapsili su četvoricu razbojnika koji su pripremali pljačku juvelirnice u Luganu, i to sa pištoljima koji su imali metak u cevi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jedna od akcija pantera u Parizu digla policiju na noge

Dvojica su uhapšena ispred zlatare, dok su druga dvojica pokušala da pobegnu motorom, ali su i oni presretnuti i stavljene su im lisice na ruke. Ubrzo se ispostavilo da je ista grupa osumnjičena i za "pljačku veka" u Italiji, kada su odneli dijamante koji pripadaju kraljevskoj porodici Katara!

Imali krticu

Iza brave su se našli Srbin star 41 godinu, Bosanac od 38 i Hrvati od 37 i 39 godina. Oni se terete da su iz muzeja u palati Dukale u Veneciji ukrali par minđuša i broš, čija se vrednost procenjuje na oko miliona evra.

 

- Uhapšeni su članovi bande "Pink Panter", a dvojica su identifikovana kao pljačkaši koje je snimila kamera za video-nadzor kako otvaraju vitrinu i odnose dijamantske minđuše i broš. Identifikovani su i ostali članovi ove bande, a policija sumnja da su razbojnici imali krticu u muzeju, koja im je ostavila vitrinu otključanu i dala im informacije o slabim tačkama obezbeđenja. Policija sumnja na jednu žensku osobu koja nema kriminalni dosije - rekao je portparol policije za italijanske medije.

Policija: Plen nije pronađen. Sumnja se da je iznet iz Italije u nekoliko različitih automobila

"Pljačka veka", kako su mediji nazvali prepad u palati Dukale dogodio se poslednjeg dana izložbe "Blago mogula i maharadža" 3. januara ove godine.

Dvojica pljačkaša koja se čak nisu ni maskirala iskoristila su trenutak nepažnje obezbeđenja, otvorila vitrinu i uzela ono po šta su došla - nakit neprocenjive vrednosti koji je vlasništvo katarske vladajuće porodice.

- Plen zasad nije pronađen. Prema saznanjima policije, iznet je iz Italije u nekoliko različitih automobila. U pitanju je dobro organizovana akcija, a uhapšeni su direktni izvršioci, dok se za onim ko je osmislio plan još traga - rekli su iz policije.

 

 

Vlasnik blaga

Ukradeni predmeti su vlasništvo Hamada bin Abdulaha el Tanija, princa iz katarske vladajuće porodice.

Najpoznatiji prepadi

  • 1993. London, Velika Britanija, ukradeni dijamanti u vrednosti od oko pola miliona funti
  • 2004. Tokio, Japan, ukraden dijamantski nakit vredan 32 miliona evra
  • 2005. San Trope, Francuska, ukraden nakit vredan više miliona evra
  • 2006. London, Velika Britanija, "Graf dajmonds", plen oko milion funti
  • 2008. Dubai, UAE, ukraden nakit i dijamanti u vrednosti od osam miliona funti
  • 2012. Beč, Austrija, u tri pljačke zlatara ukraden nakit u vrednosti više miliona evra






 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading