Drama u Kupinovu: MIKIJEVOG DRUGA UJELA ZVEČARKA

Autor:

Hronika

07.09.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomislava D. (40), prijatelja Mikija Đuričića, ujela je zmija otrovnica, zvečarka koju je nelegalno držao u svojoj kući u Kupinovu! Pored nje, on je u kući držao još jednu zmiju, otrovnu tarantulu i škorpiju!

RepublikaFoto: prntscr Pink TV
Miki Đuričić

Incident se dogodio u ponedeljak, a Tomislav je odmah prevezen na Kliniku za infektivne bolesti.

- Toma je u dnevnoj sobi u starom drvenom ormaru držao dve zmije otrovnice duži vremenski period. Pretpostavljamo da je zmija neopaženo izašla iz ormara i ujela ga. To je moglo da se desi i njegovoj sedmogodišnjoj ćerkici, koja obožava gmizavce isto koliko i Toma - pričaju komšije.

Mirko Đuričić: Kakav zatvor? Toma je idealna osoba za direktora Zoološkog vrta

Kako saznajemo, vlasnik otrovnica nadležnima nije želeo da otkrije gde ih je kupio.

- Rekao je samo da je zmija koštala oko stotinu evra, a na pitanje zbog čega nije kupio protivotrov, odgovorio je da nije imao 400 evra da plati - kaže naš izvor.

Trpi jake bolove

Dvornički je nakon ujeda otrovnice zbrinut u bolnici i njegovo stanje je zasad stabilno.

- Pacijent trpi jake bolove i ima otok šake. Nema nekrozu, što je dobro, ali nije poznato kakve posledice će ovaj ujed ostaviti na njegovo zdravlje. Najviše zabrinjava činjenica što u Srbiji ne postoji protivotrov za ujed ove zmije - kaže naš sagovornik.

Zmije se trenutno nalaze u beogradskom Zoološkom vrtu.

- Reč je o izuzetno retkim pustinjskim životinjama i gotovo je neverovatno kako je čovek uspeo da ih drži u kućnim uslovima. Pravo je čudo da se ovako nešto nije i ranije dogodilo - dodaje naš sagovornik.

Novinari Srpskog telegrafa nisu uspeli da dođu do Mikija Đuričića, ali nam je njegov otac Mirko potvrdio da se njih dvojica druže.

- Toma je prava dobrica, divan čovek! Čuo sam da će možda i da ga uhapse. Kakav zatvor, on je prava osoba za upravljanje Zoološkim vrtom! Toliko voli životinje da je svu tu ljubav preneo i na ćerkicu. Miki je baš bio kod njega dva, tri dana pre incidenta - kaže Mirko Đuričić.

Srbija nema protivotrov!

Direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić kaže za Srpski telegraf da je zvečarka trenutno smeštena kod njih, ali da to neće biti njen krajnji dom.

- Ona će najverovatnije biti udomljena u inostranstvu pošto u Srbiji ne postoje adekvatni uslovi za čuvanje ovakvih životinja, kao ni protivotrov, čiji uvoz nije dozvoljen u našu zemlju - kaže Aleksić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading