I KAMEN BI ZAPLAKAO: Anabela (8) je molila za hranu, udavila se u Dunavu, a sada NEMA KO DA JE SAHRANI

Autor: Beogradski mediji

Hronika

06.09.2018

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surova sudbina male Anabele Džonkić (8), koja se u ponedeljak udavila u Dunavu u selu Kostol kod Kladova dovela je do toga da devojčica osim što nije imala krov nad glavom, hranu i detinjstvo, sada nju nema ko ni da sahrani

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, njen otac Mile Džonkić, doživeo je nervni slom kada su mu policajci saopštili da mu je ćerka preminula, zbog čega je smešten na psihijatriju negotinske bolnice, pod stalnim nadzorom lekara i policije.

Kako se saznaje, njega su policijski službenici u utorak ujutru odvezli kod lekara.

- Kada je čuo tragičnu vest, Mile je počeo da plače i da se trese. Kukao je na sav glas i udarao se po glavi. Bio je van sebe. Zbog toga su ga policajci odmah stavili u kola i odvezli u bolnicu. I sada paze na njega, jer strahuju da bi čovek, u nervnom rastrojstvu, mogao da naudi sebi - kaže izvor za beogradske medije.

Meštani Kostola i juče su bili u šoku zbog smrti malene Anabele, koja je stradala prvog dana škole. Ona je u ponedeljak bila sa drugarima na nastavi, pošla je u drugi razred, a predveče je sama otišla do reke, popela se na čamac i upala u vodu. Sutradan ju je pronašao komšija.

- Mile je obožavao Anabelu, ali nije najbolje brinuo o njoj. Ponašao se previše opušteno prema njoj, više kao da joj je deda, a ne otac i autoritet. Nije pokazivao roditeljsku odgovornost. Zato je Anabela, koju je majka napustila kad je bila beba, pošto je žena psihički obolela, često bila sama i neuredna. Lutala je selom i prosila za hranu - kaže jedan meštanin.

Obdukcija tela Anabele Džonkić završena je juče i utvrđeno je da se dete utopilo. Još se ne zna kada će devojčica biti sahranjena, pošto je njen otac u teškom stanju i ne zna se kada će napustiti bolnicu.

- Anabela je imala tešku sudbinu. Živela je bez majke, po tuđim porodicama. Sada nema ko ni da je sahrani. Nadamo se da će Mile uspeti da se oporavi od šoka i da barem sahrani dete kako dolikuje - kaže jedan meštanin.

Anabela je jedno vreme bila i u hraniteljskoj porodici, pošto je njen otac završio u zatvoru zbog neplaćanja alimentacije deci iz prvog braka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading