OSTAJE IZA REŠETAKA: Beograđanki određen pritvor zbog ubistva investitora

Autor: Tanjug

Hronika

04.09.2018

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stojanki Stojanović (70) koja je u ponedeljak hicima iz pištolja ubila beogradskog investitora Zorana Trifunovića (59).

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Presudila investitoru: Stojanki Stojanović

Ona se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak u ponedeljak uveče doneo resenje kojim je prema osumnjicenoj odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke.

Pritvor joj je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može uticati na nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičena i njen branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom vecu u roku od tri dana od prijema resenja, napomenula je Stanković.

Stojanovićeva se tereti za izvrsenje krivicnog dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Do ubistva je došlo u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara.

"Večernje novosti" su prenele da se u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu vodi krivični postupak protiv Trifunovića zbog falsifikovanja isprava i gradnje bez građevinske dozvole. 

Za neka druga dela postupak protiv investitora vodi se i u Drugom, kao i u Višem tužilaštvu.

Reč je o falsifikovanju isprava, ugrožavanju sigurnosti, prinudama, iznudama, pišu "Novosti" i dodaju da on ipak nije nikada osuđivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading