Napadač na advokaticu suprotna stranka u sporu

Autor: Tanjug

Hronika

04.09.2018

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač na advokaticu Enike Veg u hodniku novosadskog Osnovnog suda je suprotna stranka u jednom njenom slučaju, potvrdili su za Tanjug iz njene kancelarije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Identifikovan nasilnik iz Novog Sada

Identitet muškarca je poznat policiji, a advokatica se nalazi na ispitivanjima u Kliničkom centru Vojvodine. 

Napad se dogodio oko podneva u zgradi suda, gde je Enika Veg dok je čekala ispred sobe za overu dokumenata udarena pesnicom u glavu, nakon čega je pala na pod. 

Enike Veg je poznata novosadska advokatica i doktor je pravnih nauka, a specijalnost joj je radno pravo.

Ministarstvo pravde najoštrije je osudilo napad na advokata Eniku Veg i pozvalo je nadležne organe da u što kraćem roku pronađu počinioca kako bi bio priveden pravdi.

Ministarstvo podseća da je formirana stalna radna grupa čiji je cilj unapređenje položaja advokata i jačanje njihove krivično- pravne zaštite.

Napadi na advokate predstavljaju napad i na vladavinu prava jedne države i sve institucije moraju preduzeti mere iz svoje nadležnosti, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, ocenilo je Ministarstvo u saopštenju upućenom medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading