PSIHOLOZI O BIZARNOM POSTUPKU ZORANA MARJANOVIĆA: Narcisov selfi sa groblja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (40), optuženi za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), na njen 35. rođendan, koji bi, da je živa, proslavila 29. avgusta, napravio je selfi na ženinom grobu, pa objavio fotografiju na društvenim mrežama. Na ovaj bizarni potez Marjanović, prema rečima stručnjaka, odlučio se kako bi posle 10 meseci provedenih u pritvoru ponovo privukao pažnju javnosti jer je željan medijskog eksponiranja.

Foto: facebook.com/zoran marjanović
Morbidno: Zoran Marjanović ne bira način da bude u centru pažnje

Naime, na groblju Zbeg na Jelenin rođendan od Marjanovića se pojavila samo Zoranova snaja Milica, da bi optuženi za brutalni zločin tek predveče došao na grob, najverovatnije da bi izbegao foto-reportere. Taj postupak ne bi bio čudan da Marjanović samo nekoliko sati kasnije na Fejsbuk profilu nije objavio fotografiju sa groba dok stoji pored spomenika ubijene pevačice "Granda".

Jana od septembra u školskoj klupi

Mala Jana (7), Zoranova i Jelenina ćerka, u septembru polazi u prvi razred osnovne škole. Kako je Srpski telegraf pisao, devojčica će ići u privatnu školu. Inače, Jana je krajem juna ove godine saslušana u tužilaštvu, gde je tvrdila da je 2. aprila 2016, kad joj je ubijena majka, sve vreme bila uz oca Zorana.

- Njemu je stalo da u javnosti i dalje izigrava ožalošćenog supruga, pa se tako i predstavlja, dok se u suštini iza toga kriju narcističke potrebe. Čim slikate sami sebe, time zadovoljavate narcističke potrebe. S jedne strane, Marjanović se predstavlja kao osoba koja želi da ispoštuje rođendan pokojne supruge, da obeleži taj datum i da se pokaže kao osoba koja brine o odnosu koji je postojao i ženi koja mu je bila važna. Međutim, s druge strane pokazuje da mu je najvažnija sopstvena promocija - kaže psiholog Zoran Musterović.

Foto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

On dodaje da Marjanović ima narcističku potrebu da se prikaže, pa makar i na groblju.

- On pokazuje da mu je žao, da uvažava tu osobu, a u stvari samo promoviše sebe - objasnio je psiholog Musterović.

HRONOLOGIJA ZLOČINA

2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
3. APRIL 2016. pevačicino telo pronađeno u kanalu
3. APRIL 2016. suprug Zoran priveden na saslušanje, pa pušten
15. SEPTEMBAR 2017. Marjanović uhapšen zbog ubistva
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
9. AVGUST potvrđena dopunjena optužnica

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading