ROTVAJLER KIDAO DETE KAO KRPU: Vlasnik psa bez korpe pustio na igralište puno dece

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

27.08.2018

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefanu Živanoviću (9) rotvajler gotovo otkinuo nogu na dečijem igralištu. Vlasnik psa Marko Đ. (16) bez zaštitne korpe na njušci pustio životinju među decu iako je znao da hoće da napadne

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stevana Živanovića (9) uoči njegovog rođendana napao je rotvajler, koji mu je umalo otkinuo nogu u parku prepunom dece u Novoj Pazovi. Mališan je sa teškim povredama prevezen u dečju bolnicu u Tiršovoj, gde lekari sve čine da mu spasu nogu.

Polica je privela Marka Đ. (16), koji je svog pobesnelog psa bez zaštitne korpe doveo i pustio među decu, iako je znao da rotvajler može da napadne. Protiv njega je napisana krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Osetljiv pas:  Vlasnik psa je deci rekao da moraju da budu tihi na dečjem igralištu jer je njegov pas osetljiv na buku?!

Bez korpe

Nesreća se dogodila u subotu po podne u ograđenom dečijem parku u Ulici Branka Ćopića. Stevan Živanović je rođen u Francuskoj i igrao se sa vršnjacima, kada se u jednom trenutku pojavio Marko Đ., koji je rotvajlera držao na kaišu.

- Pas nije imao zaštitnu korpu na njušci, a iako je strogo zabranjeno uvođenje pasa u dečja igrališta, Marko ga je ipak uveo među decu. On je mališanima rekao da moraju da budu tihi na dečjem igralištu jer je njegov pas osetljiv na buku. A onda je sa povoca pustio rota - kaže izvor Informera iz istrage.

On dodaje da su deca nastavila da se igraju, dok je pas nedaleko od mališana njuškao nešto po travi.

- Mališani su igrajući se počeli da viču, a rotvajler se unezverio. Životinja je iznenada nasrnula na Stefana i ščepala ga za nogu. Rot je nesrećnog dečaka tresao kao da je krpa, bacakao ga je na sve strane i vukao po dvorištu. Stefan je plakao i vrištao od bolova, ali životinja nije htela da ga pusti - naveo je naš sagovornik i dodao da je tada Marko Đ. pritrčao i jedva skinuo psa sa umalo rastrgnutog deteta.

Stefan Živanović je ležao na zemlji i obilno krvario, čak je izgubio i svest. Srećom, u parku su bili roditelji druge dece, pa su pritrčali i sa majicom podvezali dečaku nogu. Pozvana je i Hitna pomoć, koja je sa teškim telesnim povredama prevezla dečaka u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici, gde se lekari bore da mališanu spasu nogu.

- Vlasnik psa je istog dana saslušan u policiji i protiv njega je po nalogu tužilaštva podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti. Pas je odveden u karantin, gde će ostati do daljnjeg - dodaje on.

Slični slučajevi

  • 12. maj 2018. - U hodniku stambene zgrade, u Ulici Ljube Vučkovića u Kragujevcu, belgijski ovčar ujeo je za ruku T. F. (10). Detetu je lekarska pomoć ukazana u kragujevačkoj bolnici i lekari su konstatovali teške telesne povrede.
  • 1. maj 2018. - Pas rase japanska akita ujeo je devojčicu (10) za obraz. Devojčica je na izložbi pasa u Valjevu prišla vlasniku psa i pitala ga da li može da pomiluje kucu. Kada je vlasnik rekao da može, životinja ju je ujela.
  • 26. januar 2018. - Devetogodišnja M. T. povređena je u Lazarevcu kada joj je pas odgrizao deo ruke. Prema rečima očevidaca, devojčica je bila na ulici kada je na nju skočio pas i ugrizao je za desnu podlakticu.

U kući porodice povređenog mališana juče nije bilo nikoga, a komšije su nam ispričale da su Stevanovi majka i otac sa njim u bolnici.

- To je divan dečak. Nikada nije napravio nikakvu glupost, lepo je vaspitan. Mislim da roditelji spavaju u Tiršovoj sa njim. Svi se u komšiluku molimo da bude dobro i da nam se što pre vrati - kazao je jedan komšija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zorana89

27.08.2018 21:06

Strasno.Vlasnika Psa kazniti zatvorom,i novcanom kaznom,a psa uspavati.Jadno dete nadam se da ce se izvuci .