ZAŠTO JE IZREŠETAN ĐOROVIĆ: Metak u vrat zbog basketa?

Autor:

Hronika

26.08.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila Aleksandra A. (18), osumnjičenog za pokušaj ubistva Đorđa Đorovića Guštera (42) u Velikom parku u Kragujevcu u petak uveče. Aleksandar je uhapšen u Pirotu, a prema policijskim izvorima spremao se da pobegne iz zemlje. Njegov saučesnik Petar Katanić (28) uhapšen je u Kragujevcu i on se tereti za učestvovanje u tuči.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poneli štangle

- Sukob je izbio dan ranije zbog svađe oko buke koju su pravili tinejdžeri u parku u blizini zgrade u kojoj stanuje ranjeni Đorović. Navodno je Đorović u četvrtak uveče pretio dečacima koji su galamili u parku, a tinejdžeri su u pomoć pozvali Petra i Aleksandra. Tada se sve završilo na rečima, ali se slična scena ponovila i dan kasnije, u petak 24. avgusta. Đoroviću su ponovo smetali dečaci koji su ovog puta igrali basket. Izašao je da interveniše, a tada su se pojavili Aleksandar i Katanić, ali ovog puta naoružani štanglama. Počela je tuča, Đorđe je uspeo da otme Aleksandru štanglu, ali je dobio nekoliko udaraca od Petra. Tada je Aleksandar izvadio pištolj koji je držao za pojasom i ispalio hitac u Đorovića, koga je metak pogodio u vrat. Kada su videli šta se dogodilo, svi su se razbežali - kaže za Srpski telegraf izvor iz policije.

Foto: Public
Đorđe Đorović

Đorović hapšen 2009. zbog sumnje da je pustio u opticaj dva miliona evra

Falš pare uvaljivali dilerima?

Đorović je 2009. označen kao vođa šestočlane organizovane kriminalne grupe. Osim falsifikovanja novca, po policijskim informacijama, bavili su se i krijumčarenjem droge, a moguće je da su narkotike plaćali falsifikovanim novcem. Zbog falsifikovanja je hapšen i 2004. godine i tada je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Dosije

Ranjeni Đorović poznat je pod nadimkom Gušter i stari je znanac policije jer ima podebeli dosije.

- Đorović je izuzetno vešt falsifikator, dva puta je osuđivan zbog falsifikovanja novčanica. On je školovani štampar, ali je svoje znanje koristio da na brz način dođe do novca. Uhapšen je 2009. godine u akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, a ustanovljeno je da su tada plasirali falsifikovane novčanice u vrednosti od dva miliona evra. Sumnjalo se da je ta cifra nekoliko puta veća i da je većina tog novca završila u zapadnoj Evropi.

Za dlaku izbegao smrt

Ranjenik je odmah po prijemu u kragujevači KBC operisan. Njegovo stanje je teško, ali stabilno i i nije životno ugrožen. Zrno je prošlo kroz vrat, ali nije oštećena ni kičma, ni veći krvni sud.

- Centimetar levo ili desno i Đorović ne bi imao nikakve šanse da preživi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading