FILIP KORAĆ OŠAMARIO OGNJANOVIĆA: Novi detalji istrage ubistva poznatog advokata

Autor: ekspres, Republika

Hronika

26.08.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Korać, koji je godinama važio za najbližeg saradnika Luke Bojovića (45), gajio je animozitet prema advokatu Dragoslavu Miši Ognjanović (57) zbog njegove nekadašnje saradnje sa Andrijom Draškovićem (53).

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Miša Ognjanović

Zbog toga je Ognjanoviću jednom opalio šamar, u restoranu "Mali Pariz", i to pred gostima lokala, piše nedeljnik "Ekspres".

- Zamerao je Ognjanoviću njegovu nekadašnju saradnju sa Andrijom Draškovićem, koga Bojovićev klan smatra krivim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Ono što je Luka odavno oprostio Miši Filip nikada nije, i koristio je svaku priliku da javno ponizi advokata. To je išlo do te mere da je jednom u restoranu "Mali Pariz" opalio šamar advokatu, i to pred gostima lokala - rekao je sagovornik "Ekspresa".

Kako se navodi, policija ispituje i da li je Ognjanovićevo ubistvo povezano sa raskolom unutar klana.

- Zbog razdora unutar klana policija vrlo pažljivo vodi istragu, jer postoji mogućnosti da je bar jedno ubistvo posledica razdora u klanu između Luke i Koraća - navodi sagovornik lista.

Istovremeno sa istragom koja je usmerena ka svim Bojovićevim neprijateljima, policija je došla i do podataka o veoma ozbiljnom raskolu unutar klana, odnosno o potpunom razdvajanju Luke i Koraća, koji je godinama važio za Lukinog najbližeg saradnika.

Korać je, piše "Ekspres", oformio vojsku svojih ljudi.

Prema navodima nedeljnika, Korać je u Srbiji zvanično boravio krajem prošle godine, a iz zemlje je otišao nakon informativnog razgovora u policiji, na koji je pozvan zbog sumnje da je grupu splitskih navijača doveo u Srbiju i platio im da naprave nered na derbiju između Crvene zvezde i Partizana na stadionu u Humskoj.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sahrana Ognjanovića

- Luka je nakon toga odlučio da Koraća, koji mu je bio glavni saradnik u Beogradu, ali i koji mu je vodio poslove u Švajcarskoj i Holandiji, zameni i da na mesto prvog operativca klana postavi nekog drugog. Filipu je to, naravno, prilično zasmetalo i tako je počeo razdor unutar grupe i Koraćevo osamostaljivanje - kaže sagovornik "Ekspresa".

Korać od tada nije dolazio u Srbiju, a kreće se na relaciji Slovenija-Holandija. Prema policijskim podacima, on ima baze u Ljubljani, Portorožu, kao i u Amsterdamu i Roterdamu, a putuje sa srpskim i crnogorskim pasošem.

Izvor lista navodi i da su do Luke, koji služi kaznu od 18 godina robije u španskom zatvoru, stigle kritike na račun Koraća, jer je nekoliko njemu bliskih porodica ostavio na cedilu.

Prvi trag u rasvetljavanju ubistva advokata Ognjanovića jeste eksplozija bombe postavljene pod automobil Strahinje Stojanovića (28), koja je usledila 14 dana kasnije. Stojanović je blizak klanu Lukinih krvnih neprijatelja, naslednika porodice Branislava (66) i Slobodana Šaranovića (79) iz Crne Gore, braće koja su, kako se pretpostavlja, ubijena u ratu s Bojovićevim klanom. Stojanović je samo pukom srećom izbegao sigurnu smrt u eksploziji, u kojoj je teško ranjena njegova prijateljica, španska misica Olak Bilbao (20).

Kako je "Ekspres" objavio, Ognjanović je nekoliko dana pre ubistva primetio da ga Stojanović prati, što je rekao svojim bliskim saradnicima. U pratnji Stojanovića je, prema rečima advokata Ognjanovića, bio i mlađi brat jednog od ubijenih navijačkih vođa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading