Preminuo sudija koji je Šiptara pustio iz pritvora

Autor: Republika

Hronika

25.08.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Londrović, sudija Višeg suda u Beogradu, preminuo je u avionu prilikom povratka s letovanja u Egiptu. Sudija Londrović poznat je po tome što je u septembru 2001. iz pritvora pustio Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, vođu "zemunskog klana".

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Dušan Spasojević Šiptar

- Londroviću je iznenada pozlilo u avionu, a zaposleni su mu odmah pritrčali u pomoć. Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ga je ekipa Hitne pomoći, ali sudiji spasa nije bilo. Lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Milan Londrović bio je sudija nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda, odakle je prešao u Viši sud, a potom i u Posebno odeljenje za organizovani kriminal. O njemu se najviše pisalo 2001, kad je Šiptara, koji se sumnjičio za otmicu vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, zbog bolesti pustio iz pritvora da se brani sa slobode.

Londrović je bio i predsednik sudskog veća koje je oslobodilo optužene za "pljačku veka", kad je u martu 2011. iz vozila za transport novca u Beogradu ukradeno 800.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading