ŠTA ČEKA MANIJAKA ZA VOLANOM: Autobusom punim putnika zaobišao spuštenu rampu

Autor:

Hronika

20.08.2018

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač firme "Master bus" iz Rume prevezao je preko pruge autobus pun putnika, zaobilazeći rampu koja je bila spuštena. Ova jeziva scena zabeležena je na pružnom prelazu između Šapca i Rume u nedelju izjutra, a bahatog vozača je u teškom prekršaju snimio Rumljanin koji je uredno čekao sa druge strane pruge.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Dario Kokanov
Nadrealna scena na putu između Šapca i Rume

Na snimku se vidi kako međugradski autobus najpre zaobilazi jednu, a zatim i drugu rampu za vozila iz suprotnog smera, ugrožavajući živote putnika u vozilu, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da vozač zbog ovog prekršaja može da završi i u zatvoru.

RepublikaFoto: Tanjug
Damir Okanović

- Najmanja kazna za vozače autobusa u ovom slučaju je od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja vozilom. Međutim, sud ovo može okarakterisati i kao nasilničku vožnju, pa je u tom slučaju kazna 15 poena, devet meseci zabrane upravljanja vozilom i od 30 do 60 dana zatvora. I pored toga, firma, ukoliko je ozbiljna, morala bi da pokrene disciplinski postupak protiv zaposlenog - kaže Okanović i dodaje da policija može da reaguje i na osnovu snimka.

Od prevoznika, firme "Master bus", pokušali smo da dobijemo komentar u vezi s ovim slučajem, kao i odgovor na pitanje da li će vozač biti sankcionisan, ali nam je rečeno da samo direktor, koji nije tu, može da daje izjave, dok nam na pitanja poslata mejlom nisu odgovorili. 

Okanović: Najmanja kazna za vozača je od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja vozilom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading