Satovima vlasnika "Granda" KUPLJENO ORUŽJE ZA PODZEMLJE

Autor:

Hronika

21.08.2018

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je uhapšen zbog sumnje da je opljačkao vilu vlasnika "Granda" Saše Popovića, odbio je da kaže gde je nakit vredan 100.000 evra koji je odneo iz sefa. Međutim, poznavaoci prilika u podzemlju, kažu za Srpski telegraf da takva "vruća roba" najčešće svojim kanalima završi na Bliskom istoku, gde se menja za drugu robu. Prema njihovim rečima, uglavnom je to oružje za podzemlje!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
U pritvoru: Vojislav Stojičić

Pronađen sef

Popovićeva vila opljačkana je početkom marta ove godine na Bežanijskoj kosi. Tačno nedelju dana nakon pljačke policajci jedinice za obezbeđenje pronašli su sef, i to na svega 100 metara od kuće direktora "Grand produkcije"! Sef je bio razvaljen, a interesantno je da su lopovi iz njega odneli samo satove, a sve drugo ostavili!

100.000 evra vrednost je satova koji su ukradeni Popoviću

- Sef je pronađen u žbunju pored fudbalskog terena koji se nalazi bukvalno iza Popovićeve kuće. Lopovi su ga tu razvalili kako ga ne bi nosili sa sobom i rizikovali da ih neko vidi, uzeli šta im treba i najverovatnije se spustili do auto-puta i pobegli. U sefu su policajci pronašli dokumenta koja su pripadala Popovićima, pa čak i njegovu burmu i devizne kartice. To govori da su oni znali šta traže jer su uzeli šta ih je zanimalo - navodi naš sagovornik.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Uskoro na saslušanju: Saša Popović

Tipovao neko sa estrade?

"Čudno je da su pljačkaši bili dobro upoznati sa rasporedom obezbeđenja, kao i položajem kamera za video-nadzor, jer ih nijedna nije snimila! Oni su veoma dobro poznavali svaki ugao kuće. Znali su i gde se nalazi sef, kao da ih je u sve uputio neko ko je ulazio u kuću žrtve i znao sve te informacije. Ne isključuje se mogućnost da je to uradio i neko od pevača i pevačica sa kojima je Popović sarađivao. Ne mora da znači da je to namerno uradio. Dovoljno je da se taj neko pogrešnom krugu ljudi pohvalio svojim saznanjima o Popovićima", rekao je sagovornik Srpskog telegrafa.

Stojičić je na saslušanju negirao pljačku, iako je njegov DNK nađen na licu mesta. Za policiju ipak slučaj nije završen jer je ostalo da se utvrdi ko je tipovao kuću Popovića, ko je Stojičiću pomogao tokom pljačke, ali i gde je završio plen.

Lopovi nisu dirali Popovićeva dokumenta, pa čak ni kartice i zlatnu burmu. To govori da su znali šta traže

Sumnjiva roba

- Kada su u pitanju skupoceni satovi, lopovi takvu robu najčešće prodaju na Bliskom istoku. Ta roba se ne prodaje u zapadnoj Evropi zato što je evidentirana kao sumnjiva roba. Pljačkaši uglavnom imaju svoje kupce, a oni opet uigrane veze preko Bugarske i Turske, preko kojih dolaze i do bogatih zemalja poput Dubaija. Često se dešava da se ova roba ne naplati novcem već oružjem ili nekom drugom robom koja je tamo na istoj ceni - kaže za Srpski telegraf bivši funkcioner DB Božidar Spasić.

Nakit zakopavaju u zemlju

Foto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Prema rečima Božidara Spasića, ako satovi već nisu poslati van zemlje, verovatno su i dalje u nekom šteku, možda čak i zakopani u zemlju!

- Kradeni nakit, pa i satovi, obično se uvijaju u posebne folije i kese i stavlja u specijalne tegle koje štite od vlage. Roba se čuva dok se ne pronađu potencijalni kupci - navodi Spasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading