MISICA U PAKLU PODZEMLJA: Kako se španska lepotica našla usred krvavog rata

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.08.2018

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olac Bilbao Gonzales (20), španska misica koja je teško povređena u bombaškom napadu u Zemunu, odrasla je pod “radioaktivnim” uticajem šefova srpskog podzemlja, koji vedre i oblače u njenoj rodnoj Marbelji poslednjih desetak godina.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Teško povređena

Za devojku iz Marbelje rođendansko putovanje u Srbiju - 20. rođendan proslavila je 2. avgusta - umalo se kobno završilo kada je automobil njenog momka Strahinje Stojanovića (28) odleteo u vazduh u zemunskom naselju Galenika, u noći između petka i subote.

Manje od 24 sata ranije španska misica je stigla u Srbiju. Olac Bilbao Gonzales odrasla je u pomenutoj španskoj luci, inače dobro poznatom letovalištu u kojem su se krili brojni balkanski kriminalci.

Skrovište su u Marbelji tražili, između ostalih, i Darko Šarić, Luka Bojović, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kao i Željko Maksimović Maka.

“Blic” je juče kontaktirao KBC “Zemun”, gde je devojka smeštena nakon ranjavanja, ali u bolnici nisu želeli da govore o zdravstvenom stanju i detaljima povreda Špankinje.

Kako se pretpostavlja, zbog ozbiljnosti povrede (otvorenog preloma potkolenice), Olac je i dalje zbrinuta u Zemunskoj bolnici i lekari se bore da joj sačuvaju nogu funkcionalnom.

Uprkos teškim povredama, Bilbao Gonzales je juče, kako nezvanično saznajemo, dala iskaz srpskoj policiji koja radi na rešavanju zločina.

Ona je opisala trenutak koji je prethodio eksploziji, ali osim toga, njeno svedočenje teško da može biti od većeg značaja za rešenje slučaja.

Važnije od toga je to što je iskaz dao i Stojanović, koji je i bio prava meta napada. Da li je i u kojoj meri uspeo da inspektore navede na trag o atentatorima za sada nije poznato.

Osim što je 2013. godine svedočio o ubistvu svog kuma Miloša Vidakovića u Budvi, za čiju likvidaciju je osuđena grupa bliska Slobodanu Šaranoviću, Stojanović ima bogat policijski dosije.

Između ostalog, hapšen je i u januaru 2014. godine, kada je u revolveraškom obračunu sa suparničkom grupom mladića slučajno ranio operativca BIA Zorana Lj. Iako je mesec dana kasnije u njegovom “audiju” pronađen pištolj iz kog je pucano, na saslušanju je rekao da nema nikakve veze sa tom pucnjavom. Sud ga je pustio da se brani sa slobode.

Strahinjin otac, Paja Stojanović, ubijen je krajem septembra 2015. godine, takođe u naselju Galenika, nedaleko od mesta gde je u večeri između petka i subote eksplodirao Stojanovićev automobil. Najpre se sumnjalo da je Paja likvidiran zbog sina, međutim, daljom istragom je obuhvaćen i sam Strahinja. Inspektori su ga tretirali i kao osumnjičenog, jer je Paja navodno maltretirao njegovu majku.

Ipak, nema informacija da je bio hapšen zbog ovog ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading