OVO JE DOSIJE MOMKA ČIJI JE AUDI DIGNUT U VAZDUH: Izbegao smrt srećom, Španjolka teško povređena!

Autor: Republika

Hronika

12.08.2018

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović (28), u čijem društvu je bila Olat Bilbao Gonzales (20), povređena u eksploziji automobila u Zemunu, ima dugačku kriminalnu prošlost, koja se tiče zaraćeniih klanova Bojović i Šaranović. Stoga se smatra da je bomba u "audiju" bila namenjena njemu, ali je pukom srećom izbegao smrt.

Foto: instagram.com/printscreen
Olat Bilabo Gonzales

Stojanović je, naime, zaboravio mobilni telefon u stani i vratio se po njega, kada je u "audi" odleteo u vazduh. Devojka iz Španije, Olat Bilbao Gonzales, kasnije identifikovana kao bivša mis Marbelje je preživela napad, ali je teško je povređena. Kako su se devojka iz Španije i Stojanović upoznali i od kada su u kontaktu, utvrđuje se, jer je on proletos pušten iz zatvora, u kojem je služio trogodišnju kaznu zbog iznude u Holandiji.

Zanimljivo je i da je mlada Špankinja bila mis Marbelje 2014, gde je prema operativnim informacijama bezbednosnih službi, utočište našlo dosta kriminalca sa ovih prostora koji su povezani sa švercom droge, prvenstveno kokaina.

Strahinja je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Navodno je bio blizak sa kriminalnom grupom Slobodana Šaranovića, a pojavio se i kao svedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Ubistvo oca Paje Stojanovića

Strahinjin otac Paja Stojanović ubijen je 24. septembra 2015. godine u zgradi u Ulici Jovana Stojisavljevića broj 31 u naselju Galenika u Zemunu i ta likvidacija je nerasvetljena. Stojanović je usmrćen na četvrtom spratu, ispred vrata stana tasta i tašte, ali je ubica prve hice u njega ispalio ispred ulaza u zgradu, piše blic.rs.

Verovalo se da je Paja ubijen zbog kriminalnih kontakata i poslova svog sina. Ipak, neki mediji su posle zločina objavili da policija sumnja da je Paju ubio upravo sin Strahinja. Navodno, izrešetao je oca jer mu je ovaj zlostavljao majku. Paja je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, a verovalo se da nije pripadao nijednoj ekipi.

Angažovao ubice iz Bosne?

Posle ubistva Strahinjinog oca Paje, krajem septembra 2015. godine, u medijima su se pojavile informacije da je tada 24-godišnji mladić planirao ubistvo osobe iz srpskog podzemlja i za taj zločin angažovao je ubice iz Bosne. Navodno, on se početkom te godine u Beogradu sastajao sa ekipom kriminalaca iz BiH koju je angažovao za egzekuciju jedne osobe iz srpskog podzemlja, ali policija nije znala ko je tačno njegova meta.

Ranjavanje pripadnika BIA

U dosijeu Strahinje Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA. Kod njega je tada nađen i pištolj iz koga je pucano. Naime, iz BMV-a je pucano u „audi“, u čijoj blizini je bio „fijat punto“, u kojem je Zoran Lj. bio sa suprugom, koja je sedela na mestu suvozača. Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Blizak prijatelj Miloša Delibašića

Stojanović je blizak prijatelj Miloša Delibašića, koji je u martu oslobođen optužbe za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. On je tokom suđenja više puta dolazio u oštar verbalni sukob sa drugom iz detinjstva Milošem Vojnovićem, koji je priznao ubistvo. Delibašić je prvostepeno oslobođen, a Vojnović, čiji iskaz je pomogao da budu osuđeni i drugi pripadnici grupe, dobio je 14 godina zatvora.

Velibor Dunjić mu dolazio na suđenje

Mlađi Stojanović je bio dobar prijatelj sa ubijenim vođom navijača Crvene zvezde Veliborom Dunjićom, koji je stradao u maju 2014. ispred splava "Džimis" u Beogradu. Za njegovo ubistvo u martu 2015. optuženi su šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović i još osmoro kojima se na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Interesantno je da su mediji pisali da se upravo Dunjić pojavio u Palati pravde u februaru 2014. kada je Stojanović saslušavan zbog ranjavanja pripadnika BIA.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading