SLUČAJ SE DODATNO ZAKOMPLIKOVAO: Marjanoviću će se suditi tek 2019. godine i to zbog OVOGA!

Autor: Republika

Hronika

12.08.2018

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati Zorana Marjanovića žaliće se na optužnicu, ali tek kad je sva četvorica prime, pošto je vreme odmora. Tek onda o optužnici odlučuje Apelacioni sud, ali bez vremenskog roka. Moguće je i da će je opet vratiti na dopunu.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović izlazi iz zatvora

Viši sud u Beogradu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči, ali suđenje, ako ga uopšte i bude, moglo bi da mu počne tek sledeće godine! Pitanje je, takođe, da li će se Zoran čak i tad uopšte vratiti u pritvor, zbog komplikovane pravne procedure, koja tek sledi!

Svi na odmoru

Marjanović, naime, ima četvoricu advokata, koji imaju rok od tri dana da izjave žalbu Apelacionom sudu na optužnicu koju je potvrdio Viši sud, ali tek kad svi prime taj dokument! Međutim, pošto je nekoliko njih na odmoru, o čemu su uredno obavestili sud, verovatno će primiti dokument iz Višeg suda tek u septembru.

Naravno, za sve to vreme Zoran Marjanović ostaje na slobodi, jer ne postoji nikakav pravni osnov za njegovo vraćanje u pritvor.

Advokat Predrag Savić, koji je jedno vreme zastupao porodicu ubijene Jelene Marjanović, objasnio je da, i posle podnošenja žalbi Zoranovih advokata, ne postoji nikakav rok u kom je Apelacioni sud obavezan da razmotri te žalbe.

- To znači da razmatranje žalbi može da traje mesecima u Apelacionom sudu. Može čak doći i do situacije da optužnica bude vraćena tužilaštvu na ponovnu dopunu, pa će sve početi iz početka. Sve dok Krivično vanraspravno veće Apelacionog suda ne prihvati optužnicu, ona neće biti na pravnoj snazi i podleže izmenama. Onda, i samo ako veće prihvati optužnicu, zakazaće se suđenje. Veće tek tada može da odluči i da li će Marjanovića iz nekog razloga vratiti u pritvor ili neće. Dotad, on je slobodan čovek - naveo je Savić za informer.rs, koji smatra da aktuelna optužnica "nije baš najsrećnija"

- Ali drugačija nije ni mogla biti jer je istraga veoma loše urađena. Nedostajala je efikasna i temeljna istraga, ali sada ostaje da vidimo kako će se sve raspetljati i šta će biti na kraju.

Vođa četvoročlanog tima Marjanovićevih branilaca advokat Nikola Dumnić izjavio je za Informer da je odluka Višeg suda o prihvatanju optužnice u najmanju ruku paradoksalna i da će se sigurno žaliti na nju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading