UBIO MI JE OCA, DRŽAO ME NA NIŠANU, PA POBEGAO: Potresna ispovest sina ubijenog advokata Dragoslava Ognjanovića

Autor: B. Knežević

Hronika

10.08.2018

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju. U šestoj sekundi napadač je spustio pištolj i pobegao, piše nedeljnik Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Svirepo likvidiran: Dragoslav Miša Ognjanović

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

Metak u šaku

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

Držao sam ranjenog oca u naručju, a kad je napadač shvatio da je živ, ispalio je još pet hitaca

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović.

Zasad nije utvrđeno zbog čega je atentator odlučio da poštedi advokatovog sina.

Rat klanova

Policija i dalje traga za napadačem na Dragoslava Ognjanovića, a istraga ide u više pravaca koji se uglavnom mogu dovesti u vezu s advokatovim klijentom Lukom Bojovićem.

- Jedan pravac istrage usmeren je ka krvnoj osveti koju Bojović i njegov klan vode s crnogorskom porodicom SlobodanaŠaranovića, dok se drugi odnosi na rat između "škaljarskog klana", s kojim je Luka bio blizak, i "kavačkog klana". Takođe, ispituje se i da li je ovo ubistvo posledica sukoba unutar Bojovićeve grupe i da li iza njega stoji novi rat sa starim beogradskim klanom za tržište narkotika u Srbiji - prenosi Ekspres.

Koga je zastupao Ognjanović
Luka Bojović i njegova porodica
Slobodan Milošević
Mirjana Marković
Đorđe Prelić, optužen za smrt Brisa Tatona
pripadnik jedinice "Foka" Danijel Dejvid Korbet

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading