POKUŠALI DA GA UBIJU: Čumetov telohranitelj čuvao i FRANSOA OLANDA!

Autor:

Hronika

09.08.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su pokušali da likvidiraju Aleksandra Avramova (42) zvanog Avram, bivšeg predsednika međunarodne bezbednosne organizacije "Kobra", koji je čuvao leđa brojnim holivudskim zvezdama, tajkunima i svetskim političarima, između ostalog i bivšem francuskom predsedniku Fransoa Olandu!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Automobil u kojem je bio Avramov

Intuicija

Avramovu su napadači napravili zasedu u utorak oko 22 sata na putu Kupinovo-Obrež, nedaleko od njegovog imanja. Smrt je izbegao pukom srećom tako što je zalegao preko sedišta kad su zapucali!

- Kobne večeri pošao sam da obiđem kuću i imanje i usput primetio da me prati jedno vozilo. Nekako me je intuicija naterala da na imanju zamenim automobil i nazad sam krenuo bržim automobilom, što se ispostavilo kao odličan potez. U jednom trenutku vozilo iz suprotnog smera je krenulo pravo ka meni i zaslepelo me farovima - priča za Srpski telegraf Avramov.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Aleksandar Avramov

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao štiteći ljude, reagovao je u trenutku i uspeo da sačuva živu glavu.

- Skrenuo sam na travnjak i naglo usporio. Tada sam iza vozača auta koji me je presreo ugledao cev oružja, pa sam se bacio preko suvozačevog sedišta, a glavu gurnuo u deo gde dolaze noge suvozača. Začuo se rafal, a meci su leteli iznad mog tela - prepričava Avramov.

Policajci koji su bili na uviđaju nisu mogli da poveruju da je preživao ovakav napad.

10 metaka završilo u vozilu Avramova

- Rekli su mi da sam pukom srećom živ s obzirom na to da su meci završili u sedištu. Da sam legao na sedište, ne bih danas pričao s vama. Zamislite šta bi se desilo da je sa mnom u vozilu bila moja ćerkica - u šoku je Avramov.

Kada je pucnjava prestala, on je seo za volan i odvezao se u šumu.

- Kada sam se zaustavio, izašao sam na suvozačeva vrata i tada primetio da se ubice vraćaju da me overe. Međutim, naišao je jedan auto i oni su se uplašili i pobegli. Ubrzo je stigla i policija - dodaje bivši predsednik "Kobri" i navodi da su mu u poslednjih desetak dana stizale pretnje, ali on ih nije ozbiljno shvatao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fransoa Oland

Pretnje

- Profesionalno obavljam svoj posao i nikada ranije mi niko nije pretio. Zabrinut sam za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Imam neke sumnje, ali pošto je istraga u toku i policija radi svoj posao, ne bih da pričam ništa. Zamislite da sam bio sa detetom u kolima? Nadam se da će bar ljudi koji nameravaju da mi naude obratiti pažnju na to - navodi Avramov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading